Viitorul sistem de apărare antiaeriană al Germaniei. Rheinmetall propune o soluție salvatoare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Conglomeratul german de apărare Rheinmetall vrea ca alături de alte două companii germane – Diehl Defense și Hensoldt Sensors – să pună bazele unui grup de lucru, cunoscut sub numele de „Arbeitsgemeinschaft” (ARGE), în cadrul căruia cele trei companii vor depune o ofertă pentru viitorul sistem german de apărare antiaeriană cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune, ca parte a proiectului LVS NNbS.

Anunțul vine la câteva zile după ce oficialii apărării de la Berlin au anunțat că Ministerul german al Apărării a abandonat planurile pentru un sistem de apărare antiaeriană de nouă generație – costisitorul sistem Taktisches Luftverteidigungssystem sau TLVS – alegând să investească în schimb în sisteme de apărare împotriva dronelor și în modernizarea flotei actuale de sisteme Patriot.

Sistemul de apărare al armatei germane - prescurtat ca LVS NNbS - este menit să intercepteze avioane, elicoptere de luptă și rachete de croazieră. Dispune de racheta IRIS-T SLM a Diehl care va fi lansată din lansatoare verticale montate pe camion, același tip care a fost considerat ca o opțiune pentru interceptorul dezvoltat de Lockheed Martin pentru TLVS, potrivit unui purtător de cuvânt al Diehl.

Rheinmetall spune că proiectul NNbS vine să acopere un gol în materie de capabilităţi militare – sisteme aeriene cu rază scurtă şi foarte scurtă de acţiune – care trebuie să protejeze forţele terestre, centrele de operațiuni tactice şi alte active militare importante, împotriva amenințărilor.

Cele trei companii își propun să ofere o soluție – un sistem aerian – care va fi disponibilă rapid datorită utilizării unor sistemele şi componente deja existente pe piaţă, unele deja utilizate de Bundeswehr.

Rheinmetall are o vastă experienţă în dezvoltarea și furnizarea de sisteme de apărare, compania Diehl Defense este specializată în dezvoltarea și fabricarea de rachete ghidate, iar Hensoldt este specializată în dezvoltarea de sisteme radar. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel