Vela a anunțat Ordonanța Militară Nr. 6: Carantinarea municipiului Suceava și a unei zone limitrofe

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe.

Zona limitrofă minicipiului Suceava carantinată este formată din opt comune. Totodată, Marcel Vela a anunțat şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

"Asigurăm cetățenii din Suceava de tot sprijinul, suntem și vom fi împreună. Toate ne vor face mai puternici și mai încrezători că vom învinge!", spune ministrul.

Măsura a fost luată după ce din totalul de 2.109 cazuri de infectare cu COVID-19 din România, 593 sunt în Suceava. Totodată, Raed Arafat a anunțat că 64 de oameni au murit în țara noastră din cauza COVID-19.

"E o situație complexă. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analiza făcută cu specialiști în boli infecțioase, împreună cu toți factorii implicați - toate au făcut să luăm o decizie extrem de importantă: am emis ordonanța militară nr 6 din 30 martie 2020 privind instituirea măsurilor de carantinarea asupra municipiului Suceava şi a unor comune din zona limitrofă precum şi instituirea unei zone de protecție asupra unor unități adminstrativ-teritoriale din județul Suceava", a declarat Marcel Vela.

Zona limitrofă e formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel