Vehiculele rusești blindate Taifun-K echipate cu o nouă mitralieră telecomandată

Eduard Pascu |
Data publicării:
Vehicul Taifun-K Rusia Sursa foto: roe.ru
Vehicul Taifun-K Rusia Sursa foto: roe.ru

Elektromachina NPO (o filială a Uralvagonzavod, UVZ) a finalizat cu succes probele modulului de luptă Okhotnik pentru vehiculele blindate Taifun-K, echipate cu mitralieră 6P49.

"Noua mitralieră, dezvoltată la uzina Degtyaroyov, îmbunătățește semnificativ caracteristicile modulului de luptă, sporind competitivitatea produsului nostru. Uzina a realizat îmbunătățirea modulului de luptă din proprie inițiativă", a declarat Serghei Abramov, proiectant șef adjunct pentru sisteme de control la Elektromachina, transmite TASS.

Potrivit lui Abramov, producătorul de mitraliere a obținut permisiunea de producție în serie în noiembrie 2020.

"Vom livra în scurt timp un lot de module de luptă Okhotnik pentru Taifun-K cu noua mitralieră. Modulele pentru Marină și alte vehicule speciale vor fi livrate și în noua configurație", a adăugat el.

Potrivit UVZ, modulul Okhotnik a trecut recent testele de la Nizhny Tagil. "Ne așteptam la o creștere a preciziei atunci când se utilizează noua mitralieră și încercările de tragere au confirmat-o. Eficiența loviturii a crescut cu 20-30%", a spus compania.

Versiunea navală a modulului se numește Narval, a adăugat UVZ.

Despre modul

Okhotnik (Narval) este unul dintre cele mai moderne module de luptă telecomandate, dezvoltat în Rusia. Armele sale principale sunt stabilizate pe două planuri, făcând posibilă lovirea țintelor aflate în mișcare la peste 1.000 de metri. Este echipat cu o cameră video cu o rază de identificare de până la 5.000 de metri, un dispozitiv cu termoviziune cu o rază de identificare de 2.500 de metri și telemetru laser.

Citește și: Rusia a anunțat începerea producției în serie a celor mai noi sisteme de artilerie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel