Rusia a anunțat începerea producției în serie a celor mai noi sisteme de artilerie

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rușii au anunțat că noile sisteme de artilerie vor intra în producția de serie.

Biroul de presă al companiei Uralvagonzavod, parte a corporației de stat Rostec, a declarat celor de la Tass că testele finale ale noilor sisteme se vor încheia în următoarele 18 luni, după care va începe producția de serie. Este vorba despre Drok, un aruncător autopropulsat și Folks, un tun autopropulsat.

„În următoarele 18 luni, plănuim să finalizăm testele pentru mortarul autopropulsat Drok și tunul autopropulsat Folks”, a anunțat Uralvagonzavod, urmând ca ulterior să înceapă producția în serie a acestor arme.

Producția de serie e programată să înceapă în 2021.

Generalul Oleg Salyukov a declarat la finalul anului trecut pentru ziarul Zvezda, publicația Ministerului Apărării, că industria de apărare de la Moscova a finalizat dezvoltarea unor noi sisteme de artilerie care vor fi folosite inclusiv pentru operațiuni în regiunea arctică.

Aruncătorul autopropulsat Drok are calibru de 82 mm, rază de acțiune de aproximativ 6 kilometri, și poate fi montat pe blindatele Taifun.  În ceea ce privește tunul autopropulsat Folks, acesta are calibru de 120 mm și poate fi montat pe șasiul unui blindat precum Ural sau Magnolia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel