Vehicule blindate BOV M16 Milosh pentru Forțele Armate Sârbe (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicule blindate multi-rol 4 × 4 BOV M16 Milosh. Sursa Foto: Ministerul Apărării al Republicii Serbia
Vehicule blindate multi-rol 4 × 4 BOV M16 Milosh. Sursa Foto: Ministerul Apărării al Republicii Serbia

Forțele Armate Sârbe au primit primele zece vehicule blindate multi-rol 4 × 4 BOV M16 Milosh, potrivit unui comunicat de presă emis luni de Ministerul Apărării al Republicii Serbia.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului sârb al Apărării, ministrul apărării, Nebojša Stefanović, însoţit de șeful Statului Major General al Forțelor Armate Sârbe, generalul Milan Mojsilović, a participat astăzi la predarea a zece vehicule blindate de luptă 4 × 4 Milosh către militarii Brigăzii 72 Operațiuni Speciale.

Ministrul sârb al Apărării, Nebojša Stefanović, a declarat că BOV M16 Milosh sunt vehicule blindate proiectate şi dezvoltate de ingineri ai industrie naţionale de apărare și au ajuns în dotarea uneia dintre cele mai de elite unități militare ale Serbiei. 

„Continuăm dotarea Forțelor Armate Sârbe și vrem ca acestea să fie nu numai cele mai puternice din regiune, ci una dintre cele mai puternice forțe armate. Vom înveşti în vehicule precum Lazar, Miloš și Little Miloš, iar în acest an ne așteptăm să primim şi noile Nora [sistem de artilerie de 155 mm montat pe un camion 8 x 8, proiectat și dezvoltat de compania sârbă de apărare YugoImport n.a]", a spus Stefanović, adăugând că se bucură că companiile naţionale de apărare, precum „Jugoimport SDPR”, fac tot posibilul să producă vehicule militare care sunt la fel de bune ca cele occidentale.

 

BOV M16 Milosh este un nou vehicul blindat de luptă multi-rol, dezvoltat de compania sârbă de apărare Yugoimport SDPR

 

Milosh denumit și BOV M16 este un vehicul blindat multi-rol 4x4, din categoria vehiculelor MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) care a fost dezvoltat și produs în totalitate de compania naţională de apărare sârbă Yugoimport SDPR. A fost prezentat pentru prima dată la Expoziția și Conferința Internațională de Apărare (IDEX), desfășurată la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, în februarie 2017.

În configurația APC (Armored Personnel Carrier), vehiculul poate găzdui până la 8 soldați, inclusiv șoferul și comandantul.

Milosh este echipat cu o stație de arme controlată de la distanță (RCWS) - montată pe plafonul vehiculului – care poate fi armată cu o mitralieră de 12,7 mm, lansatoare de grenade automate, sisteme de rachete antitanc ghidate cu rază lungă de acțiune şi sisteme de rachete de apărare aeriană.

Suspensia vehiculului Milsoh constă dintr-o transmisie T700 care a fost dezvoltată de Timoney și Texelis cu un sistem de suspensie independent care asigură o mobilitate ridicată pe orice tip de teren și în orice condiții meteorologice.

Vehiculul este propulsat de un motor diesel Cummins ISB 300 cu șase cilindri de 6,9 ​​l, cuplat la o transmisie automată Allison 3500SP cu șase trepte. Se poate deplasa cu o viteză maximă de 110 km / h.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel