US Army a dezvăluit motivul pentru care mai rămâne în Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria

US Army a dezvăluit motivele principale pentru care mii de soldați rămân încă în Siria de Est, transmite defence blog. 

Generalul locotenent Robert White, comandantul operațiunii comune Resolve, a declarat săptămâna trecută la Bagdad că forțele americane sunt reechipate și relocate în estul Siriei și au repornit operațiunile comune cu forțele democratice siriene care au ca scop înfrângerea ISIS.

Forțele americane s-au retras la 10 kilometri de granița siriano-turcă, după ce Turcia a lansat o incursiune în zonă la începutul lunii octombrie.

"Este deja un spațiu de luptă complicat, iar mișcarea turcă l-a făcut și mai haotic, introducând în regiune grupuri paramilitare, forțele ruse și forțele regimului sirian, sprijinite de turci", a spus White.

Soldații US Army rămân în Siria de Est pentru a se asigura că ISIS nu reapare și să obțină bani din câmpurile petroliere din acea parte a Siriei. White a spus că comanda va reduce numărul de forțe americane din zonă la aproximativ 600.

Efortul Statelor Unite și al coaliției se concentrează pe misiunea de a învinge ISIS, au declarat oficialii înalți din cadrul operațiunii Resolve. Efortul coaliției are ca scop ajutarea forțelor irakiene și siriene anihileze grupul terorist. Califatul ISIS a fost distrus, iar misiunea de acum este de a îl împiedica să se reconstituie.

Oficialii au spus că există aproximativ 11.000 de luptători ISIS în Siria și Irak, dar sunt ineficienți. Le este greu să mute oamenii și arsenalul. Au fost împinși în zone marginale și le-au fost tăiate sursele de finanțare și de recrutare.

Grupul nu este în totalitate ineficient. A lansat câteva atacuri dar la scară mică. Oficialii au declarat că pericolul apare dacă grupului i se permite să se redreseze, astfel încât presiunea continuă asupra ISIS este necesară pentru a îi elimina definitiv.

Vezi și: Rusia le-a cerut militanților kurzi să se alăture armatei naționale siriene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel