US Air Force vrea să modernizeze avioanele Northrop F-5N Tiger II

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În octombrie, US Air Force (USAF) a acordat patru contracte de livrare nedeterminată / cantitate nedeterminată (IDIQ) în valoare de 6,4 miliarde de dolari pentru a moderniza avioanele F-5N Tiger, transmite Jane.

US Navy și US Marine Corps operează în prezent trei escadrile de avioane ale modelului elvețian Northrop F-5N Tiger II, plus alte trei escadrile de avioane F-5F 'Frankentiger' cu două locuri. În ciuda planurilor de scoate din uz a acestor avioane F-5 în 2015, acum se caută soluții pentru a le moderniza și pentru a ale ține în uz până în 2030.

Bugetul pentru 2020 al Departamentului Apărării al SUA care este de 718 miliarde de dolari a inclus și 39,7 milioane de dolari pentru a achiziționa 22 de avioane F-5E / F din Elveția, pentru a suplimenta și, în unele cazuri, pentru a înlocui cele 43 de aeronave aflate în funcțiune. Modelul avionului Tiger II este ideal pentru misiuni, este ieftin la întreținere, are costuri scăzute în utilizare și este fără sisteme complexe. Cu toate acestea, aeronava, în starea sa actuală, nu oferă protecție față de MiG-21 și trebuie modernizat.

Compania Tactical Air Support Inc din Reno, Nevada, a achiziționat 21 de avioane F-5E / F de la Royal Jordanian Air Force în 2017 și a început să dezvolte un upgrade personalizat pentru aeronavă la Baza Aeriană din St Augustine, Florida. Efortul a fost răsplătit la sfârșitul anului 2018 când a primit un contract pe cinci ani, în valoare de 107 milioane de dolari din partea US Navy pentru pregătirea echipajelor aeriene și navale pentru a combate amenințările electronice.

Vezi și: Elephant Walk, cel mai amplu exercițiu de atac desfășurat de SUA și aliați

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel