Elephant Walk, cel mai amplu exercițiu de atac desfășurat de SUA și aliați

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force a condus așa-numitul antrenament „Elephant Walk”, lansând zeci de avioane de transport într-o perioadă scurtă de timp, ca parte a exercițiului Mobility Guardian 2019 care s-a desfășurat la Baza Aeriană Fairchild, Washington, transmite defenceblog.

Mobility Guardian 2019 este cel mai mare exercițiu de pregătire Army Materiel Command (AMC) de până în prezent. Patruzeci și șase de avioane americane s-au alăturat aeronavelor de la 29 de parteneri internaționali, împreună cu peste 4.000 de aviatori ai US Air Force, US Army, US Navy și US Marine Corps.

La antrenament au participat mai multe tipuri de aeronave, inclusiv KC-10 Extender, KC-135 Stratotanker, C-5 Super Galaxy, C-17 Globemaster III și C-130H / J Hercules.

Exercițiul încearcă să simuleze debarcarea în mediile contestate, degradate și limitate din punct de vedere operațional, iar deplasarea rapidă a forțelor reprezintă cheia succesului. Scenariile au fost concepute pentru a genera un sentiment real în timp ce se concentrează pe toate cele patru competențe de bază AMC: misiunile diverse de transport aerian, realimentarea în aer, evacuarea aeromedicală și suportul global de mobilitate aeriană.

Printr-o pregătire asiduă, Mobility Guardian îmbunătățește mobilitatea aeriană pentru a oferi sprijin global rapid și letal atunci când este nevoie. În ceea ce privește „Elephant Walk”, acesta este un element fundamental de pregătire pentru misiunile de atac globale. 

Termenul „Elephant Walk” datează din cel de-Al Doilea Război Mondial, când flote mari de bombardiere aliate aveau să efectueze misiuni de atac cu 1.000 de aeronave. Cei care au observat această formație de luptă au spus că numărul mare de aeronave pregătite pentru decolare arătă ca niște elefanți care se deplasează spre următoarea zonă de adăpare. De-a lungul timpului, a fost încorporat în terminologia militară a US Army pentru a identifica un „zbor operativ cu multe aeronave”.

Vezi și: US Army testează metode de transport pentru a livra plasma de sânge pe câmpul de luptă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel