US Air Force au desfășurat avioane F-16C Fighting Falcon în România, la Câmpia Turzii

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un F-16C Fighting Falcon, din Texas, desfășurat la Câmpia Turzii. Sursă: US Air Force
Un F-16C Fighting Falcon, din Texas, desfășurat la Câmpia Turzii. Sursă: US Air Force

US Air Force au desfășurat avioane F-16C Fighting Falcon în România.

Avioanele au fost desfășurate la Câmpia Turzii, informează Defense Blog. Prezența americanilor în România face parte din operațiunea Theater Security Package (TSP), venită în sprijinul operațiunii Atlantic Resolve.

Avioanele F-16C Fighting Falcon au fost desfășurate în România pe data de 2 mai, la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Americanii au sosit în țara noastră din Texas, SUA, după ce au staționat la Baza Aeriană Spangdahlem, din Germania.

Theater Security Package are ca obiectiv o prezență militară sportită în Europa a trupelor americane, cu scopul de a descuraja și dacă va fi necesar, de a răspunde amenințărilor din regiune. Trupele americane vor participa în România la  exerciții comune NATO.

Prezența americanilor coincide cu desfășurarea la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu a patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene. Italienii vor participa la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel