US Africom a trimis în Niger, în sprijinul forțelor din Sahel, 16 vehicule blindate Mamba

Eduard Pascu |
Data publicării:
Vehicul blindat Mamba Sursa foto: US Africom
Vehicul blindat Mamba Sursa foto: US Africom

US Africom a anunțat că azi a fost finalizat transferul a 16 vehicule blindate Mamba pentru a sprijini forțele comune G5 Sahel din nordul Nigerului în lupta împotriva terorismului.

Mamba este un transportor blindat proiectat în scopuri de securitate internă. A fost dezvoltat la sfârșitul anilor 1980 pentru a înlocui vehiculele Buffel aflate în serviciul forțelor militare și de securitate din Africa de Sud.

Primele modele au fost construite pe un șasiu Toyota Dyna 4x2, care a fost ulterior înlocuit în jurul anului 1994 cu un șasiu Unimog mai fiabil. Toate variantele Mamba au fost proiectate să reziste exploziilor minelor.

Vehiculele Mamba au fost desfășurate în principal în misiuni de menținere a păcii organizate sub egida Națiunilor Unite și Uniunea Africană. Vehiculele Mamba au participat activ în Misiunea de Observare a Națiunilor Unite în Angola (MONUA), în cadrul Forței de Protecție a Națiunilor Unite (UNPROFOR), în Brigada de Intervenție a Forței Națiunilor Unite (FIB) și în contingentul britanic al Forței ONU din Kosovo.

În timpul războiului din Irak, vehiculele Mamba au fost desfășurate pe scară largă. Acum este desfășurat în regiunea Sahel.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel