Universitate din SUA, cooptată de Pentagon pentru dezvoltarea noilor vehicule militare autonome

Eduard Pascu |
Data publicării:

O universitate din Carolina de Sud a fost selectată de Pentagon pentru a creea și dezvolta vehicule militare cu conducere automată.

Proiectul de cercetare va fi dezvoltat de Centrul Internațional de Cercetare Automobilistică al Universității Clemson din Greenville și va fi finanțat printr-o subvenție de 18 milioane de dolari acordată de Departamentul Apărării al SUA, a anunțat universitatea într-un comunicat de presă, transmite armytimes.

Banii vor finanța inclusiv construcția unui centru de cercetare - The Virtual Prototyping of Ground Systems Center -, "pentru a dezvolta prototipuri care să susțină transformarea rapidă a flotelor armatei SUA”, a mai spus universitatea.

Peste 60 de membri ai facultății Clemson din mai multe departamente de inginerie vor fi implicați în acest program. Cercetătorii școlii vor lucra îndeaproape cu Centrul de Sisteme de Vehicule Terestre al US Army, iar programul este prevăzut să dureze câțiva ani.

Citește și: Faceţi cunoştinţă cu Patria Heavy UGV, primul transportor blindat controlat de la distanţă (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel