Uniunea Europeană decide prelungirea sancțiunilor impuse Rusiei

Eduard Pascu / 16 dec 2020 / 15:58

Reprezentanții permanenți ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au convenit asupra unei prelungiri cu șase luni a sancțiunilor economice împotriva Rusiei, care expiră la 31 ianuarie 2021.

"Da, areprezentanții țărilor membre UE tocmai au fost de acord să extindă măsurile restrictive până la 31 iulie 2021", a declarat pentru TASS o sursă din delegația uneia dintre țările europene în Consiliul UE. Potrivit diplomatului, această decizie va fi aprobată oficial de Consiliul UE în viitorul apropiat, după care va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și va intra în vigoare .

La Summitul UE de săptămâna trecută a fost luată o decizie de prelungire a sancțiunilor UE împotriva Rusiei până la 31 iulie 2021.

În 2014, Uniunea Europeană a impus sancțiuni Rusiei după evenimentele din Ucraina și Crimeea. Măsurile restrictive au fost prelungite de mai multe ori. Negocierile privind un regim fără vize și un nou acord de cooperare de bază au fost suspendate, a fost introdusă o interdicție de intrare în țările UE pentru oficiali din Rusia, iar conturile acestora au fost înghețate. Au fost de asemenea introduse măsuri restrictive de natură comercială, financiară și militară. Ca răspuns, Rusia a impus interzicerea importului unor produse alimentare din țările UE.

Citește și: Raport al serviciilor de informații: Amenințările la adresa securității Ucrainei. Pe termen lung, Rusia poate declanșa o ofensivă de amploare

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy