Unităţile de forţe pentru operaţii speciale ale serviciilor ucrainene de informaţii au distrus încă o navă rusească în Marea Neagră (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Remorcherul rusesc Project 498 aflat în vizorul unei drone navale ucrainene, iunie 2024. Sursa foto: Serviciul de informații al apărării din Ucraina.
Remorcherul rusesc Project 498 aflat în vizorul unei drone navale ucrainene, iunie 2024. Sursa foto: Serviciul de informații al apărării din Ucraina.

Noaptea trecută, încă o navă militară rusă a fost distrusă în Marea Neagră, în largul coastelor Crimeei ocupate, ca urmare a unei acțiuni specifice a serviciilor de informații ucrainene, a declarat reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), Andri Yusov.

,,O altă navă inamică a fost distrusă în această seară în apele Mării Negre. Detaliile vor fi oferite puțin mai târziu. Totul a fost precis în activitatea unităților speciale ale serviciilor de informații ale Ucrainei, o lovitură navală. Și mai puțin o navă inamică... Aceasta este o altă "proprietate maritimă" aflată acum pe fundul Mării Negre, pe coasta Crimeei. Acesta este un fapt", a declarat Iusov.

Youtube video image

Oficialul ucrainean a precizat că nava a fost distrusă pe coasta peninsulei Crimeea, aflată sub ocupație rusă.

În noaptea de joi spre vineri, 6 iunie, armata ucraineană a distrus o navă militară rusă în largul coastelor Crimeii. Biroul de presă al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR) a raportat acest lucru, prezentând şi un material video.

Potrivit rapoartelor serviciilor ucrainene de informații, a fost lansată cu succes un atac împotriva unui remorcher rusesc de tip Project 498 Saturn, cunoscut şi sub numele de Proteus.

Drona care a distrus remorcherul rusesc a fost operată de militari ai Unității a 9-a de forțe speciale din cadrul GUR. Remorcherul rușilor a fost lovit în apele lacului Panske, în vestul peninsulei Crimeea.

Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că forțele de apărare aeriană ar fi distrus sau interceptat 13 drone ucrainene deasupra teritoriului Crimeei.

În noaptea de 6 iunie, dronele serviciilor ucrainene de informații au efectuat un atac asupra unui depozit de petrol din regiunea Belgorod. Rusia a raportat, de asemenea, un atac cu drone în aceeași noapte asupra rafinăriei de petrol Novoshakhtinsk din regiunea Rostov.

În timpul războiului rus de agresiune, Ucraina și-a sporit considerabil producția de drone. În special, a început să producă drone marine și a creat o flotă specială.

Nu numai dronele navale Sea Baby au fost produse în Ucraina, ci și Magura V5, care sunt utilizate în mod constant de către luptătorii serviciilor de informații ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel