Ungaria a recunoscut interesul pentru achiziția de drone turcești Bayraktar TB2. Budapesta dorește inclusiv producerea UAV-urilor

UAV turc Bayraktar TB2. Sursă foto: Baykar
UAV turc Bayraktar TB2. Sursă foto: Baykar

Aflat în vizită oficială în Turcia, Laszlo Palkovics, ministrul ungar al Inovației și Tehnologiei, a admis că Ungaria e interesată să achiziționeze drone turcești produse de Baykar Makina.

Ministrul ungar a acordat un interviu agenției din Turcia Anadolu în care a afirmat, citat de Daily Sabah, că Ungaria e interesată de vehicule aeriene fără pilot (UAV) dezvoltate de Turcia și analizează oportunități de cooperare și în alte domenii, precum energia și transportul.

Ministrul maghiar a avut o întrevedere cu omologul său turc unde cei doi oficiali au discutat modalitățile cu privire la cooperarea bilaterală dintre Turcia și Ungaria în domeniul industriei și tehnologiei.

Vorbind despre cooperare în industria de apărare dintre Turcia și Ungaria, ministrul ungar a amintit de acordul semnat între cele două state pentru transportoare blindate turcești Gidran și a precizat că Ungaria e interesată și de drone turcești.

Turcii au livrat Ungariei primele 40 de blindate Gidran, produse în Turcia, urmând ca alte 100 să fie produse în țara noastră vecină.

„Am discutat și despre alte colaborări în industria de apărare. Desigur, un astfel de subiect sunt dronele turcești. UAV-urile produse de Turcia și-au demonstrat capacitățile pe câmpul de luptă”, a precizat Palkovics.

Ministrul ungar a mai afirmat că în Ungaria există deja un centru de testare a dronelor, subliniind că companiile turcești pot folosi aceste locații în baza unui acord de cooperare.

CITEȘTE ȘI: Ungaria, prima ţară europeană care va găzdui pe teritoriul său o companie turcă producătoare de vehicule blindate

 

Turcia speră să vândă Bayraktar TB2 și altor state

 

2. Bayraktar ... (drone_tucesti_bayraktar_tb2_77287200.jpg)

Bayraktar TB2

Amintim că potrivit datelor publicate recent, exporturile turcești din industria de apărare și aerospațială, în prima jumătate a anului 2022, au atins un nivel record de aproximativ două miliarde de dolari, reprezentând o creștere cu 48% față de aceeași perioadă din 2021.

Anul acesta, Turcia a vândut 96 de drone clienților internaționali, inclusiv Poloniei, primul cumpărător european al Bayraktar TB2.

Oficialii din industria apărării spun că potențialii cumpărători ai dronelor fabricate în Turcia includ Regatul Unit, Ungaria, Letonia, Lituania, Arabia Saudită, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Slovacia, Uruguay și Albania.

Dronele TB2 sunt intens folosite și de Armata Ucrianei în conflictul generat de invazia rusă.

CITEȘTE ȘI: Rușii amenință că vor lovi viitoarea fabrică de drone turcești TB2 din Ucraina. Armata rusă - pregătită să „demilitarizeze imediat” Bayraktar 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel