Ungaria, prima ţară europeană care va găzdui pe teritoriul său o companie turcă producătoare de vehicule blindate

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

La sfârşitul săptămânii trecute, producătorul turc de vehicule blindate Nurol Makina a anunţat că şi-a făcut debutul pe piața europeană de apărare, lansând prima sa fabrica în străinătate, în Ungaria. 

Directorul general al Nurol Makina, Engin Aykol, a declarat săptămâna trecută pentru agenția de presă Anadolu (AA) că vehiculele militare tactice pe care compania sa le produce, precum Yoruk și Ejder Yalcin, răspund nevoile armatei ţurce, dar şi nevoilor forţelor armate din țărilor aliate Turciei.

Aykol a declarat că, pe baza experienţei acumulate în ultimii ani de Grupul Nurol, care este implicat pe plan internațional în diferite sectoare, în special în industria de apărare, a fost înfiinţată în străinătate prima reprezentanţă a Nurol Makina, mai exact în Ungaria.

Decizia companiei Nurol Makina de a deschide o fabrică în Ungaria vine după ce Budapesta a semnat un contract cu această companie, în 2019, pentru achiziţionarea mai multor vehicule blindate tactice Ejder Yalcin MRAP 4x4.

Amintim că, la sfârşitul anului 2020, Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental pentru coordonarea dezvoltării industriei militare ungare, preciza că soldații maghiari vor primi peste 300 de vehicule militare noi, iar proiectul are la baza familia de vehicule militare turceşti Ejder Yalcin MRAP 4x4 – dezvoltată cu implicarea companiei germane de apărare Rheinmetall.

Încă de acum doi ani, oficialii de la Budapesta precizau că această comandă peste 300 de vehicule militare face parte din amplul program de înzestrare militară, iar următoare etapă va consta în începerea producţie pe plan local, cu participarea industriei maghiare de armament.

Acum, directorul general al Nurol Makina, Engin Aykol, a confirmat că prezenţa companiei sale în Ungaria va fi pe termen lung şi ca livrarea vehiculelor blindate tactice 4x4 Ejder Yalçın și Yörük, către această ţară, este în proces.

Aykol a oferit câteva informații despre activitățile Nurol Makina în Ungaria, precizând că producătorul turc de vehicule blindate va desfășura în această ţară activități de proiectare, producție și asamblare alături de o companiei maghiară - proiectul va implica filiala maghiară a Rheinmetall și HT Division Zrt.

La trei zile după ce Nurol Makina și-a făcut debutul pe piața europeană, lansând prima companie în străinătate, în Ungaria,  Turcia a livrat duminică un prim lot de 40 de vehicule blindate tactice către armata ungară, a informat Daily Sabah.

Cele 40 vehicule sunt o versiune configurată pe plan intern a vehiculului 4x4 Ejder Yalcin MRAP de la Nurol Makina, care este standardizată în Ungaria sub numele Gidrán. Potrivit companiei Nurol Makina, vehiculul 4x4 Ejder Yalcin va fi produs sub licențe emise Ungariei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel