Un tanc T-72 al Rusiei a luat foc. Incidentul ar fi avut loc în contextul verificărilor inopinate ordonate de Putin (Video)

Darius Muresan |
Data publicării:

Un tanc T-72 al Federației Ruse a luat foc în timpul unor exerciții militare.

Incidentul a avut loc în sudul Rusiei și este semnalat de către Defence-Blog. Pe rețelele de socializare, dar și pe platforma YouTube au apărut mai multe filmulețe cu tancul T-72 care ardea.

Publicația militară ucraineană Mil.In.ua scrie că tancul rusesc T-72 a luat foc din cauza unei defecțiuni tehnice. Totodată, sursa citată subliniază că incidentul a avut loc cel mai probabil pe data de 19 iulie, în contextul în care rușii au solicitat o verificare inopinată a nivelului de pregătire al forțelor și trupelor.

Amintim că la mijlocul lunii iulie ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, la ordinul lui Vladimir Putin, executarea unei verificări inopinate a Trupelor Regiunilor Militare Sud și Vest, a unor mari unități independente din Regiunea Militară Centru, a Trupelor de Desant Aerian, precum și Infanteriei Marine aparținând Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific.

Nu e primul incident în care e implicat un tanc al Federației Ruse. În 2015, noul tanc T-14 Armata era prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015, dar cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

Un incident similar cu cel în care a fost implicat tancul T-72 a avut loc mult mai recent, la finalul lunii iunie, când rușii au organizat parada militară cu ocazia Zilei Victoriei, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 9 mai, dar care a fost amânată din cauza pandemiei de noul coronavirus. Atunci, cel mai nou model de transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang 8x8 a luat foc în timpul unei parade militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel