Un tanc T-72 al Rusiei a luat foc. Incidentul ar fi avut loc în contextul verificărilor inopinate ordonate de Putin (Video)

Un tanc T-72 al Federației Ruse a luat foc în timpul unor exerciții militare.

Incidentul a avut loc în sudul Rusiei și este semnalat de către Defence-Blog. Pe rețelele de socializare, dar și pe platforma YouTube au apărut mai multe filmulețe cu tancul T-72 care ardea.

Publicația militară ucraineană Mil.In.ua scrie că tancul rusesc T-72 a luat foc din cauza unei defecțiuni tehnice. Totodată, sursa citată subliniază că incidentul a avut loc cel mai probabil pe data de 19 iulie, în contextul în care rușii au solicitat o verificare inopinată a nivelului de pregătire al forțelor și trupelor.

Amintim că la mijlocul lunii iulie ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, la ordinul lui Vladimir Putin, executarea unei verificări inopinate a Trupelor Regiunilor Militare Sud și Vest, a unor mari unități independente din Regiunea Militară Centru, a Trupelor de Desant Aerian, precum și Infanteriei Marine aparținând Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific.

Nu e primul incident în care e implicat un tanc al Federației Ruse. În 2015, noul tanc T-14 Armata era prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015, dar cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

Un incident similar cu cel în care a fost implicat tancul T-72 a avut loc mult mai recent, la finalul lunii iunie, când rușii au organizat parada militară cu ocazia Zilei Victoriei, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 9 mai, dar care a fost amânată din cauza pandemiei de noul coronavirus. Atunci, cel mai nou model de transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang 8x8 a luat foc în timpul unei parade militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy