Ce nu a vrut propaganda lui Putin să vedem? Un transportor blindat K-17 Bumerang a luat foc în timpul paradei militare (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai nou model de transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang 8x8 a luat foc în timpul unei parade militare, care a avut loc în cursul zilei de ieri, în Piața Roșie din Moscova.

Rusia a organiza miercuri parada militară de Ziua Victoriei, eveniment propagandistic organizat anual de Kremilin, pentru a comemorat "sacrificiul sovietic" şi "datoria pe care lumea o are încă faţă de URSS", la 75 de ani după victoria împotriva nazismului.

În cadrul evenimentului au defilat aproximativ 13.000 de soldați, 234 de vehicule blindate, iar 75 de aeronave militare au survolat cerul Moscovei.

Ce nu a vrut propaganda lui Vladimir Putin să vedem a fost momentul în care un transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang a luat foc. 

Mai mulţi martori oculari au postat pe Twitter, imagini şi fotografii cu momentul în care un transportor blindat rusesc K-17 Bumerang, în timp ce se afla în mers, a întâmpinat o problemă tehnică şi a fost cuprins de fum.

Trebuie precizat că nu este clar când a avut luat foc transportorul blindat K-17 Bumerang. În timp ce se îndrepta spre parada militară, care avea loc în Piaţa Roşie, sau după terminarea acesteia?

Bumerang este cea mai recentă platformă blindată pe roţi pentru infanterie (IFV), dezvoltată de Military Industrial Company şi produsă în serie de uzină de blindate Arzamas.

Platformă a fost folosită ca bază pentru dezvoltarea transportatorului blindat K-16 și, de asemenea, vehiculul de luptă pentru infanterie K-17, prezentat publicului cu ocazia paradei Zilei Victoriei din Piața Roșie a Moscovei.

Noul vehicul de luptă modular este mândria industriei de apărare din Rusia. De asemenea, Rusia a început să promoveze exportul de vehicule blindate pe baza celei mai recente platforme de luptă Bumerang, vânzările lor fiind estimate la aproximativ 1 miliard de dolari, a informat, în aprilie, biroul de presă Rosoboronexport - agenţia rusă pentru exportul de armament Rosoboronexport.

După cum a spus CEO-ul Rosoboronexport, Alexander Mikheyev, mai multe țările din Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și CSI și-au manifestat deja interesul pentru a cumpăra vehiculul de luptă Bumerang.

Platforma de luptă Bumerang a fost dezvoltată la solicitarea ministerului rus al Apărării şi poate fi folosită ca bază pentru a dezvolta o gamă largă de vehicule, fiecare putând dispune de diferite tipuri de arme și echipamente.

 

Să ne aducem aminte de paradă militară de Ziua Victoriei din 2015 şi de tancul T-14 Armata

 

Tancul T-14 bazat pe platforma Armata a fost prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015, iar cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel