Vladimir Putin a ordonat executarea unei verificări inopinate fără precedent a trupelor

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat, azi, în cadrul unei consfătuiri cu conducerea ministerului, că, la ordinul comandantului suprem al Forțelor Armate, în Federația Rusă, a început executarea unei verificări inopinate a Trupelor Regiunilor Militare Sud și Vest, a unor mari unități independente din Regiunea Militară Centru, a Trupelor de Desant Aerian, precum și Infanteriei Marine aparținând Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific.

“Activitățile au fost planificate în scopul evaluării capabilităților Forțelor Armate de a asigura securitatea militară în sud-vestul Federației Ruse, unde se mențin serioase amenințări cu caracter terorist, și a pregătirii exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020”, a precizat Șoigu. Potrivit declarațiilor acestuia, în timpul verificării, trupele ruse vor executa 56 de exerciții la nivel tactic.

Activitățile militare se vor desfășura în 35 de poligoane și câmpuri de instrucție, precum și în 17 poligoane maritime din acvatoriile Mării Negre și Mării Caspice. În total, la verificare vor participa 149.755 de militari, 26.800 de unități de armamente și tehnică militară, 414 aparate de zbor, precum și 106 nave de luptă și auxiliare. “În cadrul exercițiilor și activităților de control va fi asigurată punerea în aplicare a programelor de pregătire pentru luptă și de cooperare. Rezultatele activităților de instruire vor fi luate în considerare la evaluarea stării nivelului de pregătire a marilor unități operative, marilor unități și unități militare pentru admiterea acestora la exercițiul strategic Caucaz-2020”, a mai spus ministrul.

Acesta a ordonat ca “în toate etapele verificării să se asigure respectarea strictă a măsurilor de siguranță, de asigurare a securității armelor și muniției, să se prevină cazurile de deteriorare a proprietăților statului și impactul negativ asupra mediului natural”. “În timpul activităților de control, vor fi luate toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății personalului”, a concluzionat Șoigu.

 

Comentariul autorului: Verificarea inopinată începută în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, la ordinul președintelui Vladimir Putin, este una cu o amploare fără precedent în istoria modernă a statului rus. Prin numărul de participanți de aproape 150.000 de militari, aceasta depășește chiar și manevrele strategice Est-2018, care au fost considerate cele mai mari din ultimul deceniu, datorită implicării a aproximativ 130.000 de militari. Ca urmare, este de așteptat ca, în următoarele cinci-șapte zile, în special în Regiunea Mării Negre, să se desfășoare activități militare fără precedent. Acestea vor avea loc pe uscat, pe mare și în aer. Probabil, vor fi executate trageri de luptă și lansări de rachete cu toate categoriile de armamente de la nivel tactic.

Conducerea statului rus are în vedere, probabil, o compensare a faptului că, din cauza pandemiei de coronavirus, de la începutul acestui an, nivelul activităților militare desfășurate în Federația Rusă s-au situat la un nivel foarte redus. Deși manevrele sunt denumite inopinate, acestea au fost planificate anterior de conducerea Forțelor Armate. O dovadă în acest sens este reprezentată de o declarație recentă a ministrului Serghei Șoigu, care a spus că, în acest an, activitățile principale de pregătire pentru luptă vor fi concentrate în perioada iulie-septembrie.  

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel