Ucraina va livra rachete ghidate Konus pentru tancurile Turciei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Compania ucraineană de stat "Spetstechnoexport" va începe livrările către Turcia de rachete dirijate Konus (120 mm), fabricate de compania ucraineana "LUCH", anunță serviciul de presă al firmei.

Contractul a fost semnat cu corporația de stat turcă "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)", în cadrul Expoziției Internaționale de Apărare "DEF2019" de la Istanbul, informează Pagina de Rusia.

„Pe parcursul primei etape a contractului, vor fi furnizate rachete ghidate Konus de 120 mm și dispozitive de ghidare pentru integrarea lor în tancul principal de luptă al Turciei. Ulterior, ca urmare a transferului parțial de tehnologie, rachetele ghidate ucrainene vor fi produse la întreprindrile MKEK", au explicat oficialii "Spetstekhnoexport".

Avantajul cooperării cu MKEK este posibilitatea de a furniza arme de înaltă precizie nu numai armatei turce, ci și de a spori prezența produselor ucrainene pe alte piețe, în special în Orientul Mijlociu, spera compania ucraineana, mai scrie sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel