Ucraina. Procurorii militari doresc înfiinţarea unor forţe speciale care să-l aducă pe Ianukovici din Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:
fortele special din Ucraina
fortele special din Ucraina

Procuratura Generală Militară de la Kiev propune înfiinţarea unei unități speciale pentru arestarea fostului președinte Viktor Ianukovici, aflat pe teritoriul Rusiei, şi aducerea acestuia în Ucraina – a anunţat procurorul Ruslan Kravcenko, reprezentant al acuzării în dosarul în care Ianukovici este suspectat de trădare de stat, potrivit korrespondent.net, citat de rador.

„Cred că autorităţile trebuie să facă tot posibilul pentru a se asigura că decizia instanței (în cazul lui Ianukovici, n.red) este pusă în aplicare” – a afirmat procurorul.

Kravcenko a explicat şi mecanismul de punere în aplicare a deciziei, susţinând că „este posibilă înfiinţarea unei unităţi similare Mossadului”.

„Pentru ca forțele speciale să pătrundă pe teritoriul Federației Ruse și să-l aducă (pe Viktor Ianukovici, n.red) în Ucraina” – a precizat procurorul ucrainean.

Săptămâna trecută, Procuratura Generală Militară din Ucraina a cerut condamnarea fostulului președinte Viktor Ianukovici la 15 ani de închisoare pentru trădare de stat. Ședința instanței a avut loc joia trecută, la Kiev, în absența inculpatului, acesta aflându-se pe teritoriul Rusiei.

Anterior, procuratura intenționa să ceară închisoare pe viață pentru fostul președinte Ianukovici, pe care îl acuză de trădare de stat, complicitate la modificarea frontierelor Ucrainei și desfășurarea unui război agresiv împotriva statului ucrainean.

Potrivit anchetatorilor, în timpul protestelor proeuropene din iarna anului 2014, Ianukovici a fugit în Rusia și a cerut Kremlinului să trimită trupe militare în Ucraina. Procuratura consideră că acest lucru a permis Rusiei să anexeze Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel