Ucraina intenționează să cumpere trei divizii ale sistemului de rachete Neptun

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate ale Ucrainei intenționează să cumpere trei divizii ale sistemului de apărare RK-360MC Neptun cu rachete R-360, precizează revista ucraineană Defense Express, citându-l pe Leonid Shiman, directorul uzinei Pavlograd.

După cum a menționat revistă, o divizie a sistemului de apărare cu rachete antinavă Neptun include șase lansatoare USPU-360 cu 24 de rachete de croazieră. Sursa mai precizează că testele sistemului de apărare Neptun ar trebui finalizate în cursul acestui an. 

În imagine avem: Racheta anti-navă ucraineană R-360 și elementele care compun complexul RK-360MT "Neptun" - lansator USPU-360, camion de transport și încărcare TZM-360 (fără containere) și camion de transport TM-360.

O rachetă R-360 cântărește 870 kg; greutatea focoasei este de 150 kg; raza de acţiune este de până la 280 km. Racheta zboară cu o viteză de aproximativ 900 km/h. Este capabilă să zboare la o înălțime cuprinsă între 3 m și 10 m deasupra nivelului mării. Complexul poate lansa simultan până la 24 de rachete, adică o salva completă de 6 lansări, cu un interval între salve de 3 până la 5 secunde, precizează Defense Blog.

În imagine avem: Complexul de rachete antinavă RK-360MT "Neptun" în timpul primei prezentări - postul de comandă mobil RKP-360, lansatorul USPU-360, mașina de transport și încărcare TZM-360 (fără containere) și camionul de transport TM-360. Sursa foto: Defense Express.

Sistemul de rachete Neptun va fi folosit pentru apărarea zonelor costiere şi de litoral împotriva ameninţărilor navelor de suprafaţă. Complexul poate fi amplasat la o distanță de până la 25 km de linia de coastă, iar instalarea acestuia durează aproximativ 15 minute.

Pe 29 mai, cel mai nou sistem de rachete de coastă RK-360MT Neptun a executat mai multe teste de lasare cu rachete de croazieră R-360, dintr-un poligon aflat in regiunea Odessa.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel