Video - Ucraina a testat rachetele R-360 pe sistemele RK-360MT Neptun

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistemul ucrainean de apărare Neptun a testat cu succes două rachete de croazieră R-360. Testul a avut loc în sudul regiunii Odessa, iar rachetele au lovit ținte, a anunțat, într-un comunicat, UkrOboronProm.

„Pe 29 mai, cel mai nou sistem de rachete de coastă RK-360MT Neptun a executat o lansare de succes a rachetelor de croazieră R-360 din zona desemnată din regiunea Odessa”, a declarat serviciul de presă.

În timpul tragerii cu sistemul de rachete de croazieră “Neptun”, au fost verificate caracteristicile tactice și tehnice ale rachetelor de testare, în special raza de lovire și precizia cu care lovesc țintele navale. Obiectivele de pe mare au fost atinse în intervalul specificat, transmite Defence Blog.

Conform UNIAN, racheta R-360 cântărește 870 kg - greutatea focosului este de 150 kg - iar raza de acțiune este de până la 280 km. Racheta zboară cu viteza de aproximativ 900 km/h. Este capabil să zboare la o înălțime cuprinsă între 3 m și 10 m deasupra apei. Complexul poate lansa simultan până la 24 de rachete, adică o salva completă de 6 lansări, cu un interval între salve de 3 până la 5 secunde.

Complexul poate fi amplasat la o distanță de până la 25 km de linia de coastă, iar desfășurarea acestuia durează până la 15 minute.

 

 

 

Citește și: Ucraina ar dori să-şi cumpere noi avioane. Plan pentru 108 de aeronave de luptă multi-rol

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel