Ucraina începe să producă obuze de 125 mm pentru tancurile sovietice T-64, T-72 și T-80

Ukroboronprom, cel mai important producător de arme ucrainean a anunțat marți că a început să producă obuze de 125 mm pentru tancurile din epoca sovietică. Este deja al doile tip de muniție, produsă în străinătate în parteneriat strâns cu o țară NATO.

Muniția este fabricată în afara Ucrainei cu cooperarea unei țări NATO, a declarat compania Ukroboronprom, deținută de stat.

„Primul lot de proiectile de 125 mm pentru tancurile T-64, T-72 și T-80, pe care Forțele de Securitate și Apărare ale Ucrainei le folosesc pentru a lovi invadatorii, a fost deja livrat”, se arată într-o postare pe aplicația Telegram.

Obuzele au fost fabricate în străinătate, dar personalul ucrainean a participat la procesul de producție, a spus compania Ukroboronprom, citată de Reuters.

În timp ce tancurile de luptă occidentale donate de aliați vor intra în curând în serviciul forțelor armate ale Ucrainei, pe termen scurt, cea mai mare parte a flotei de tancuri a Kievului va rămâne cea fabricată în epoca sovietică.

Numărul mare de tancuri cu tehnologie sovietică generează o nevoie acută de noi surse de aprovizionare cu muniție, deoarece majoritatea tancurilor NATO folosesc un calibru diferit -- în timp ce marea majoritate a stocurilor de 125 mm sunt deținute de Rusia, iar alte țări nu ar aproviziona Ucraina.

Intenția mai amplă a Kievului de a-și produce propria muniție vine în momentul în care mulți dintre aliații săi occidentali resimt lipsurile din propriile lor stocuri, după livrările de muniție către Ucraina, timp de peste un an.

Ukroboronprom a spus că acesta este al doilea tip de muniție pe care a început să îl producă în cooperare cu un stat membru NATO.

Ucraina și-a lansat propria producție de  proiectile de mortier de 82 mm și 120 mm, iar acum obuze de tanc de 125 mm. Din motive de securitate, producția a fost mutată în afara țării.

Citește și: Obuze de mortier, vehicule blindate. Industria de apărare ucraineană, înțelegeri de cooperare ”cu peste zece ţări membre NATO”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel