Obuze de mortier, vehicule blindate. Industria de apărare ucraineană, înțelegeri de cooperare ”cu peste zece ţări membre NATO”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Concernul de stat ”UkrOboronProm”, Romarm-ul ucrainean, a anunțat zilele trecute că a început să producă, în comun cu un state NATO, echipamente militare și armament pentru forțele ucrainene.

Ukroboronprom, în parteneriat cu una dintre țările NATO, a lansat producția de mine de 120 mm și urmează să înceapă să le livreze în curând, în baza unui contract deja semnat cu Ministerul Apărării. 

Mortierele de 120 mm sunt fabricate folosind tehnologii moderne.

„Obuzele de 120 mm sunt fabricate folosind tehnologii moderne. Instalațiile de producție sunt dispersate, cea mai mare parte dintre ele se află într-una dintre țările europene. Explozia acestei muniții este garantată să lovească infanteria inamică pe o rază de la 25 m până la 60 m, iar împrăștierea fragmentelor poate ajunge la 250 m. În plus, obuzul de 120 mm este capabil să distrugă structuri inginerești și vehicule ușor blindate”, a anunțat Ukroboronprom într-un comunicat postat pe Facebook.

În general, un mortier de 120 mm poate lovi ținte la o distanță de până la 7 kilometri, iar cu muniție modernă - la o distanță mai mare de 8 kilometri.

Ukroboronprom a subliniat că mortierul de 120 mm este unul dintre cele mai răspândite tipuri de arme de artilerie din Ucraina și este utilizat în mod activ de către Forțele Armate.

 

Ukroboronprom intenționează să producă noi arme împreună cu un producător ceh

 

Atelier blindate / compania VOP CZ

Concernul de stat „Ukroboronprom” intenționează să producă noi arme împreună cu VOP CZ, un producător ceh de vehicule blindate, relatează RBC-Ucraina, care o citează pe Natalya Sad, purtătoarea de cuvânt a Ukroboronprom.

Contractul cu VOP CZ prevede producerea, repararea și dezvoltarea în comun a vehiculelor blindate, precum și crearea de lanțuri de aprovizionare pentru piese și produse.

"Cu ei, plănuim să producem, să reparăm, să dezvoltăm noi tipuri de arme, în special, în industria blindată. Primele modele de echipamente vor apărea foarte curând", a spus aceasta.

De asemenea, este de așteptat o creștere a producției de muniție de diferite calibre. „Ukroboronprom” a precizat că se referă la capacitățile disponibile, nou create în locuri sigure.

"Aprofundarea parteneriatului cu Republica Cehă în sectorul apărării va contribui la integrarea în continuare a Ucrainei în industria de apărare a NATO. Astăzi, concernul are deja o serie de acorduri de cooperare cu peste zece ţări membre NATO", a menţionat Ukroboronprom.

Acordul semnat cu partea cehă va crește semnificativ producția de muniție de artilerie de diferite calibre, Ukroboronprom dorind să se concentreze pe fabricarea întregii linii de proiectile de calibre sovietice.

"Accentul este pus pe întreaga linie de obuze de calibru sovietic”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ukroboronprom.

VOP CZ este o companie specializată în tehnologie militară, producție și dezvoltare de inginerie. Este subordonată Ministerului Apărării al Republicii Cehe. Printre produsele cu care lucrează compania se numără BMP-1, tancul T-72, precum și PANDUR II 8x8.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel