Ucraina și Japonia au semnat un Memorandum de cooperare în domeniul apărării

S.I. Catalin |
Data publicării:

O delegaţie de oficiali din Guvernul Ucrainei a efectuat o vizită în Japonia, în cadrul căreia reprezentanții ministerelor Apărării din cele două ţări au semnat un memorandum privind cooperarea și schimburile în domeniul apărării.

Ministru adjunct de externe al Ucrainei, Vasili Bodnar, a scri pe pagina sa de Twitter că Ucraina este prima țară din Europa de Est cu care Japonia a semnat un astfel de document, potrivit eurointegration.

Ucraina și Japonia au semnat un Memorandum de cooperare în domeniul apărării

Vasili Bodnar a precizat că semnarea Memorandum cu Japonia reprezintă un pas important în dezvoltarea cooperării în domeniul apărării și securității.

Ambasada Ucrainei în Japonia, a declarat că scopul Memorandumului semnat între Ministerul Ucrainean al Apărării și Ministerul Apărării din Japonia este de a crea condiții pentru promovarea cooperării și schimburilor bilaterale în domeniul apărării şi securităţii.

De asemenea, în timpul vizitei, delegația ucraineană:

- sa întâlnit cu vicepremierul pentru Afaceri Externe al Japoniei, Kenji Yamada (părțile au discutat despre stadiul actual și perspectivele cooperării, precum și despre problemele de actualitate ale securității internaționale și regionale);

- a vizitat baza forțelor maritime din Japonia "Yokosuka" și a avut o întâlnire cu șeful bazei, viceadmiralul Gozo Watanabe;

- au participat la consultările ucrainene-japoneze privind problemele de securitate (părțile au discutat o gamă largă de probleme de interes reciproc, în primul rând pentru securitatea globală și regională și perspectivele extinderii cooperării bilaterale în domeniul securității și apărării).

Amintim că Ucraina doreşte o cooperare în domeniul militar şi cu China

Secretarul general adjunct al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleh Hladkovsky, a participat la o recepție în China la cea de-a 91-a aniversare a înființării Armatei de Eliberare a Poporului (PLA), care a avut loc la sfârşitul lunii iulie.

Hladkovsky spune la momentul vizitei sale în China că ,,o cooperare militară și tehnică cu China este o prioritate pentru Ucraina, iar potențialul științific și tehnic semnificativ al ambelor țări ne permite să vorbim despre extinderea domeniilor de cooperare"

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel