Ucraina doreşte o cooperare cu China în domeniul militar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general adjunct al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleh Hladkovsky, a participat la o recepție în China la cea de-a 91-a aniversare a înființării Armatei de Eliberare a Poporului (PLA).

"Hladkovsky notează că o cooperare militară și tehnică cu China este o prioritate pentru Ucraina, iar potențialul științific și tehnic semnificativ al ambelor țări ne permite să vorbim despre extinderea domeniilor de cooperare", a raportat serviciul de presă al NSDC, potrivit interfax-ukraine.

Ucraina și China au lansat multe proiecte industriale militare comune de începând de astăzi, a spus Hladkovsky.

O parte importantă a relațiilor chinezo-ucrainene este cooperarea tehnico-militară. China este cel de-al 5-lea exportator militar din lume (6,4 miliarde USD), iar aceasta caută noi pieţe şi tehnologii, în special în țările unde cercetările ştiinţifice fundamentale și cele aplicate nu au finanțare adecvată, se preciza într-o analiză mai cuprinzătoare în anul 2017 pe site-ul newropeans-magazine.org.

Ucraina are un imens potențial militar de producție moștenit de pe vremea Uniunii Sovietice, însă majoritatea întreprinderilor nu dispun de fonduri și necesită o trecere printr-un amplu proces de retehnologizare.

După 2014, Ucraina și-a mărit exporturile de echipamente militare catre China, ajungând să dețină aproximativ 13% din totalul importurilor militare ale Chinei.

Ucraina produce motoare pentru armata chineză: în ultimii ani au fost vândute 2 nave Zubr.

Cu siguranță, cooperarea militară reală trebuie să fie mai amplă, dar acest aspect poate deveni o bază pentru un parteneriat bilateral mai puternic. Ucraina, având o experiență tehnologică și industrială corespunzătoare, este interesată în special de cooperarea cu China în sectorul spațial. Ucraina are nevoie de finanțare, în timp ce China se transformă în unul dintre principalii investitori în explorarea spațială.

Kievul a avut până acum 21 de contracte cu China în valoare totală de peste 67 de milioane de dolari și a implementat propriul său program de dezvoltare a industriei spațiale pe o dorată de 5 ani (2012-2017).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel