Turcia a produs o rachetă pentru a înlocui rachetele americane AGM-88 HARM pentru viitorul avion TF-X fabricat indigen

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Roketsan, producătorul stat din industria de apărare din Turcia, a dezvoltat o rachetă supersonică, anti-radar, pentru TF-X, avionul de luptă fabricat indigen.

Racheta, supranumită Akbaba, a fost inclusă pe lista de muniții a TF-X la un briefing al Forțelor Aeriene Turcești din 30 iunie, transmite Defense News.

Programul Akbaba este clasificat, iar Roketsan nu menționează tehnologia.

”Nu putem furniza nicio informație despre proiectul Akbaba din cauza secretului de securitate națională”, a transmis Roketsan pentru sursa citată.

Dar un oficial al companiei, care a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat că rachetele Akbaba vor înlocui lotul de aproximativ 100 de rachete AGM-88 HARM din inventarul Forțelor Aeriene.

Firma americană Raytheon Technologies construiește AGM-88 HARM, care este, de asemenea, o rachetă anti-radar de mare viteză utilizată pentru a căuta și distruge sistemele de apărare aeriană echipate cu radar.

Un oficial al Forțelor Aeriene a declarat că Akbaba va fi folosit de escadrila 151 ”Bronze” - o unitate specializată în utilizarea armelor HARM atunci când operează F-16C/D Fighting Falcon.

O sursă de achiziții în domeniul apărării a declarat că valoarea contractului pentru Akbaba este necunoscută, deoarece cantitatea nu a fost încă stabilită.

”Avem aproximativ 100 de rachete HARM AGM-88, care vor fi înlocuite de Akbaba. Asta ar face un contract de aproximativ 50 de milioane de dolari. Dar este posibil să avem comenzi mai mari decât cele de început. Acesta este un program deschis”, a spus el. 

Oficialul a mai spus că valoarea contractului și cantitățile finale vor depinde de progresul programului TF-X.

Citește și: Rusia și Turcia, proiect pentru dezvoltarea comună a unui avion de luptă. Moscova oferă tehnologia generației a 5-a

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel