Rusia și Turcia, proiect pentru dezvoltarea comună a unui avion de luptă. Moscova oferă tehnologia generației a 5-a

Sukhoi T-50 PAK FA (Su-57)
Sukhoi T-50 PAK FA (Su-57)

Rusia e pregătită să pună umărul la dezvoltarea comună cu Turcia a unui avion de luptă.

Rusia spune că e dispusă să ia parte la dezvoltearea comună, împreună cu Turcia, a avioanelor de lupă de generația 4 ++ și generația a 5-a, potrivit lui Dmitri Șugayev, șeful Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică, informează agenția de presă TASS.

Acesta a confirmat în cadrul Dubai Airshow 2019 că cele două părți se află în discuții tehnice cu privire la dezvoltarea comună a unui avion de luptă de ultimă generație. Reprezentantul Moscovei a subliniat că Rusia e dispusă să ofere Turciei tehnologie și know-how. 

„Având în vedere experiența în dezvoltarea unui avion de luptă de generația a 5-a, Rusia ar putea participa la acest proiect și ar putea ajuta la dezvoltarea unor sisteme ale avionului”, a mai precizat oficialul rus.

Potrivit acestuia cele două părți se află în tatonări, dar este prea devreme pentru a oficializa proiectul. „Este prea devreme să spunem că au fost inițiate discuții de fond pentru dezvoltarea comună de către Rusia și Turcia a unui nou avion de luptă”, a adăugat Șugayev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy