Rusia și Turcia, proiect pentru dezvoltarea comună a unui avion de luptă. Moscova oferă tehnologia generației a 5-a

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sukhoi T-50 PAK FA (Su-57)
Sukhoi T-50 PAK FA (Su-57)

Rusia e pregătită să pună umărul la dezvoltarea comună cu Turcia a unui avion de luptă.

Rusia spune că e dispusă să ia parte la dezvoltearea comună, împreună cu Turcia, a avioanelor de lupă de generația 4 ++ și generația a 5-a, potrivit lui Dmitri Șugayev, șeful Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică, informează agenția de presă TASS.

Acesta a confirmat în cadrul Dubai Airshow 2019 că cele două părți se află în discuții tehnice cu privire la dezvoltarea comună a unui avion de luptă de ultimă generație. Reprezentantul Moscovei a subliniat că Rusia e dispusă să ofere Turciei tehnologie și know-how. 

„Având în vedere experiența în dezvoltarea unui avion de luptă de generația a 5-a, Rusia ar putea participa la acest proiect și ar putea ajuta la dezvoltarea unor sisteme ale avionului”, a mai precizat oficialul rus.

Potrivit acestuia cele două părți se află în tatonări, dar este prea devreme pentru a oficializa proiectul. „Este prea devreme să spunem că au fost inițiate discuții de fond pentru dezvoltarea comună de către Rusia și Turcia a unui nou avion de luptă”, a adăugat Șugayev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel