Turcia va dezvolta drone cargo produse de industria de apărare autohtonă

Drona cargo a Turciei care va fi produsă de SSB și compania autohtonă TAI. Sursă foto: Turkey's Defense Industries Presidency (SSB)
Drona cargo a Turciei care va fi produsă de SSB și compania autohtonă TAI. Sursă foto: Turkey's Defense Industries Presidency (SSB)

Turcia va dezvolta drone cargo care vor fi utilizate de Armată cu precădere în zonele montane greu accesibile.

Directoratul pentru Industria de Apărare al Turciei (SSB) a anunțat în cursul acestei zile un proiect comun cu compania de apărare turcă Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI) pentru producția dronelor cargo care vor fi folosite de Armata turcă.

Potrivit lui Ismail Demir, președintele Directoratului pentru Industria de Apărare al Turciei, proiectul face parte din eforturi mai ample ale SSB de a crește capacitatea operațională a forțelor armate.

Dronele cargo vor avea o capacitate de transport de 50 de kilograme. Daily Sabah, citând un comunicat al SSB, precizează că noile drone cargo vor fi folosite pentru a transporta arme, muniție și echipamente medicale în zonele în care Armata turcă are nevoie. 

 

Producția în masă a dronelor cargo ale Turciei ar trebui să înceapă în 2021

 

UAV-urile pot fi utilizate chiar și în condiții meteorologice dificile, mai subliniază SSB. Acestea vor avea o autonomie de zbor de aproximativ o oră și vor fi folosite cu precădere în zonele montane greu accesibile.

Ismail Demir a precizat că producția în masă a dronelor cargo ar trebui să înceapă în 2021. Totodată, SSB și TAI lucrează pentru a crește capacitatea de transport a dronei la 150 de kilograme.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy