Turcia S-400. Cavusoglu: Relația cu NATO nu e afectată. Probleme există doar cu SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Relațiile dintre Turcia și NATO nu au fost afectate în urma achiziționării sistemelor antibalistice şi antiaeriene ruse S-400, a declarat marți Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe.

Ministrul de Externe a transmis că achiziționarea sistemelor S-400 a creat probleme bilaterale cu Administrația de la Washington, dar nu reprezintă un impediment în relațiile cu NATO.
 
„Nu avem nicio problemă cu NATO. Dacă vă uitați la declarațiile secretarului general, sau chiar ale adjunctului acestuia cu referire la sistemele S-400, veți vedea că nu reprezintă o problemă pentru NATO”, a declarat Cavusoglu, potrivit Mediafax, care citează TASS.
 
 

Probleme există doar între Turci și SUA nu și cu NATO

 
 
Turcia se află în primele cinci locuri privind contribuțiile în cadrul NATO. Astfel, problema nu a fost niciodată ridicată în cadrul summiturilor NATO”, a menționat ministrul turc de Externe.
 
„Este mai mult o problemă bilaterală între Turcia și Statele Unite”, a adăugat Cavusoglu. Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO.
 
Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35.
 
 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel