Trump: SUA dezvoltă rachete hipersonice. Nu înseamnă că vrem să le folosim

Tudor Curtifan / 08 ian 2020 / 19:08

Președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite ale Americii dezvoltă rachete hipersonice pe care nu intenționează să le folosească.

În contextul escaladării tensiunilor cu Iranul, după ce Teheranul a atacat două baze militare americane din Irak, Trump a subliniat într-o conferință de presă că în ciuda spuselor iranienilor, SUA nu au pierdut niciun om iar pagubele sunt minime.

El a subliniat că Iranul a făcut deja un pas în spate. 

 

Trump amintește Iranului că SUA dezvoltă rachete hipersonice

 

„Armata Statelor Unite a fost reconstruită. E mai puternică ca niciodată. Suntem în curs de dezvoltare a rachetelor hipersonice. Nu înseamnă că vrem să le folosim. Nu o să le folosim”, a precizat Trump.

Președinele american a adăugat că atâta timp cât va ocupa Biroul Oval de la Casa Albă, Iranul nu va deține niciodată arme nucleare. Trump a acuzat administrația Obama de finanțare a Iranului, precizând că atacul bazelor americane a fost efectuat de Iran cu bani americani.

Nu va exista un răspuns militar, dar Trump a menționat că e posibil să existe alte sancțiuni împotriva Iranului, aflat deja într-o situație foarte dificilă din punct de vedere economic după ce SUA au reactivat sancțiunile împotriva Teheranului.

CITEȘTE ȘI: Trump: Cer NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy