Trump: SUA dezvoltă rachete hipersonice. Nu înseamnă că vrem să le folosim

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite ale Americii dezvoltă rachete hipersonice pe care nu intenționează să le folosească.

În contextul escaladării tensiunilor cu Iranul, după ce Teheranul a atacat două baze militare americane din Irak, Trump a subliniat într-o conferință de presă că în ciuda spuselor iranienilor, SUA nu au pierdut niciun om iar pagubele sunt minime.

El a subliniat că Iranul a făcut deja un pas în spate. 

 

Trump amintește Iranului că SUA dezvoltă rachete hipersonice

 

„Armata Statelor Unite a fost reconstruită. E mai puternică ca niciodată. Suntem în curs de dezvoltare a rachetelor hipersonice. Nu înseamnă că vrem să le folosim. Nu o să le folosim”, a precizat Trump.

Președinele american a adăugat că atâta timp cât va ocupa Biroul Oval de la Casa Albă, Iranul nu va deține niciodată arme nucleare. Trump a acuzat administrația Obama de finanțare a Iranului, precizând că atacul bazelor americane a fost efectuat de Iran cu bani americani.

Nu va exista un răspuns militar, dar Trump a menționat că e posibil să existe alte sancțiuni împotriva Iranului, aflat deja într-o situație foarte dificilă din punct de vedere economic după ce SUA au reactivat sancțiunile împotriva Teheranului.

CITEȘTE ȘI: Trump: Cer NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel