Trump: Cer NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Donald Trump a făcut un apel către NATO în cadrul primei ieșiri publice după atacul Iranului asupra bazelor militare americane din Irak.

Donald Trump a solicitat NATO să fie mai activă în Orient și să se implice în stabilizarea regiunii. Acesta a mai precizat că niciun american nu a murit sau a fost rănit în urma atacurilor, contrar celor spuse de Teheran că „80 de teroriști americani” au fost uciși. Totodată, pagubele asupra obiectivelor militare sunt minime.

CITEȘTE ȘI: Iranul: Atacul cu rachete din Irak. Cel puțin 80 de „teroriști americani" au fost uciși

„Cer NATO să se implice mai mult în procesul din Orientul Mijlociu”, a solicitat Donald Trump. Președintele american a solicitat Marii Britanii, Germaniei, Franței dar și Rusiei și Chinei „să se rupă de rămășițele Iranului”.

Donald Trump a mai subliniat în cadrul conferinței de presă că Statele Unite au devenit independente din punct de vedere energetic și nu mai au nevoie de petrolul din Orient, însă a acuzat Iranul vehement de finanțarea terorismului și generarea instabilității în regiune.

Amintim că la cinci zile după eliminarea generalului Qassem Soleimani, Iranul a lansat împotriva Statelor Unite lansând rachete asupra a două baze militare din Irak unde staţionează militari americani.

CITEȘTE ȘI: NATO a acceptat solicitarea lui Trump de a se implica mai mult în Orient

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel