Trump: Cer NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu

Tudor Curtifan / 08 ian 2020 / 18:52

Președintele american Donald Trump a făcut un apel către NATO în cadrul primei ieșiri publice după atacul Iranului asupra bazelor militare americane din Irak.

Donald Trump a solicitat NATO să fie mai activă în Orient și să se implice în stabilizarea regiunii. Acesta a mai precizat că niciun american nu a murit sau a fost rănit în urma atacurilor, contrar celor spuse de Teheran că „80 de teroriști americani” au fost uciși. Totodată, pagubele asupra obiectivelor militare sunt minime.

CITEȘTE ȘI: Iranul: Atacul cu rachete din Irak. Cel puțin 80 de „teroriști americani" au fost uciși

„Cer NATO să se implice mai mult în procesul din Orientul Mijlociu”, a solicitat Donald Trump. Președintele american a solicitat Marii Britanii, Germaniei, Franței dar și Rusiei și Chinei „să se rupă de rămășițele Iranului”.

Donald Trump a mai subliniat în cadrul conferinței de presă că Statele Unite au devenit independente din punct de vedere energetic și nu mai au nevoie de petrolul din Orient, însă a acuzat Iranul vehement de finanțarea terorismului și generarea instabilității în regiune.

Amintim că la cinci zile după eliminarea generalului Qassem Soleimani, Iranul a lansat împotriva Statelor Unite lansând rachete asupra a două baze militare din Irak unde staţionează militari americani.

CITEȘTE ȘI: NATO a acceptat solicitarea lui Trump de a se implica mai mult în Orient

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy