Trei soldaţi francezi, ucişi într-o operaţiune în Mali

S.I. Catalin |
Data publicării:

Trei soldaţi francezi au fost ucişi luni în cursul unei operaţiuni în Mali, când vehiculul lor blindat a fost atins de un dispozitiv exploziv în regiunea Hombori (nord), a anunţat preşedinţia franceză, relatează AFP.

Aceste decese cresc la 47 numărul soldaţilor francezi ucişi de la începutul angajamentului militar terestru în Sahel, în ianuarie 2013.


Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat, într-un comunicat de presă, ''profunda emoţie'', reamintind în acelaşi timp ''hotărârea Franţei de a continua lupta împotriva terorismului''.

Franţa este prezentă în Sahel în cadrul operaţiunii Barkhane, la care participă peste 5.000 de militari în această zonă imensă, afectată de atacuri jihadiste şi o criză de securitate care a ucis mii de civili şi soldaţi în ultimii ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel