Trei militari ruși au murit după ce sistemul unui Tu-22M i-a catapultat accidental la pornirea motoarelor

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tupolev Tu-22M3
Tupolev Tu-22M3

Trei militari ruşi şi-au pierdut viaţa marţi în urma declanşării accidentale a scaunului lor ejectabil la pornirea motoarelor bombardierului strategic Tupolev-22M3, capabil să transporte armament nuclear, pe un aerodrom de lângă Kaluga (vestul Rusiei), a anunţat Ministerul Apărării rus, relatează Reuters şi AFP, care citează agenţii de presă ruse.

"La 23 martie, în cursul pregătirilor la sol pentru zborul unui Tu-22M3, sistemul scaunului ejectabil s-a declanşat accidental", potrivit ministerului. "Din cauza altitudinii insuficiente pentru deschiderea paraşutelor, trei membri ai echipajului" au decedat, a adăugat instituţia de apărare rusă, transmite Agerpres.

Potrivit TASS, un membru al echipajului a supravieţuit. Printre cei trei militari ucişi se află şi comandantul unui regiment de aviaţie.

O comisie formată din specialişti ai aviaţiei militare a fost trimisă pe acest aerodrom, aflat la sud-vest de Moscova, pentru a stabili cauza accidentului.

Tu-22M este un bombardier şi avion de patrulare maritim supersonic, cu aripi cu geometrie variabilă, cu rază de acţiune lungă de concepţie sovietică, constituind varianta modernizată a modelului Tu-22. Avioanele de acest tip sunt concepute pentru a distruge ţinte terestre şi maritime cu rachete ghidate supersonice şi bombe în orice moment al zilei şi în orice condiţii meteorologice, potrivit agenţiilor de presă ruse. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel