Trei drone au fost doborâte la vest de Moscova. Rușii susțin că au folosit mijloace de război electronic pentru interceptarea acestora

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cursul nopții de 21.06.2023 au avut loc noi atacuri cu drone asupra Moscovei. Astfel, trei vehicule aeriene fără pilot au fost îndreptate spre capitala rusă. Reprezentanții ruși susțin că pentru doborârea acestora au fost întrebuințate mijloace de război electronic.

În jurul orei 05:00 dimineața (ora Moscovei), una dintre drone a fost doborâtă în zona așezării Lukino, lângă râul Pakhra. Potrivit ultimelor informații disponibile, epava dronei a căzut pe câmp, fără să producă victime sau distrugeri materiale.

De asemenea, în cursul dimineții, alte două drone au căzut în Regiunea Moscova. Acest lucru s-a produs lângă localitatea Naro-Fominsk. Încă sunt așteptate reacțiile oficiale ale reprezentanților ruși în privința acestora.

După cum a informat agenția de presă Tass, care citează surse din cadrul agențiilor de aplicare a legii, militarii ruși au întrebuințat mijloace de război electronic pentru anihilarea dronelor. Una dintre acestea a căzut în zona în care se află dislocată divizia de infanterie moto Taman din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Nu este pentru prima dată când se încearcă lovirea Moscovei folosind aparate de zbor fără pilot. Recent, mai multe drone au căzut la vest de șoseaua de centură a capitalei ruse. Anterior, două drone au fost doborâte chiar deasupra Kremlinului.

Reprezentanții ucraineni neagă orice implicare în atacurile de acest fel. Cu toate acestea, recent s-a anunțat că în Ucraina se află în curs de dezvoltare noi tipuri de drone, cu o rază de acțiune de până la 1.000 de kilometri.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel