Trădare sau nu? Georgia a refuzat să se alăture sancțiunilor occidentale impuse Rusiei

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Georgia nu se va alătura sancțiunilor occidentale impuse Rusiei. Acest lucru a fost declarat în urmă cu puţin timp de prim-ministrul Georgiei Irakli Garibashvili: Țara nu se va alătura sancțiunilor occidentale împotriva Federației Ruse - nici economice, nici financiare.

Georgia, ținând cont de interesele noastre naționale și ținând cont de interesele poporului nostru, nu va lua parte la sancțiuni financiare și economice, pentru că, repet, acest lucru nu va face decât să dăuneze și mai mult țării și cetăţenilor noştrii. Eu, ca șef al guvernului... voi fi ghidat doar de interesele țării noastre”, a spus Garibashvili, potrivit agenţiei de presă ucrainene UNIAN, care citează site-ul georgian NewsGeorgia.

Declaraţiile premierul georgian sunt citate şi de publicaţiile mass-media ruse, controlate de Kremlin.

Ria.ru a titrat în urmă cu două ore: Prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili a declarat că țara nu se va alătura sancțiunilor financiare și economice ale Occidentului împotriva Rusiei, deoarece acest lucru va dăuna intereselor naționale și ale poporului georgian.

Agenţia rusă de presă TASS a titrat: Georgia nu se va alătura sancțiunilor financiare și economice ale Occidentului împotriva Rusiei.

’’Autoritățile georgiene, pe baza intereselor naționale, nu vor participa la sancțiunile economice și financiare ale țărilor occidentale impuse Rusiei’’, a relatat TASS, citând o declaraţie a premierului georgian, Irakli Garibashvili.

Liderii Uniunii Europene au convenit joi să impună noi sancțiuni economice Rusiei, alăturându-se Statelor Unite și Marii Britanii.

Pentru cine a uitat, în 2008 Georgia era într-o situaţie asemănătoare cu cea în care se afla Ucraina în aceste zile – o victimă a unei agresiuni militare ruse. Atunci, armata rusă a intervenit în Georgia pentru a susţine mica Osetie de Sud, o regiune separatistă prorusă unde Tbilisi lansase o operaţiune militară.

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei agresiuni militare asupra Ucrainei. Drept răspuns, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Japonia și Uniunea Europeană au anunțat impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei.

Președintele american Joseph Biden a declarat cu o zi înainte că măsurile vor submina capacitatea Rusiei de a-și finanța și de a-și consolida armata și capacitățile de înaltă tehnologie ale țării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel