Știrile zilei:Complexul antiaerian Gepard al României, lăudat în Polonia;SUA amenință:vom distruge rachetele Iranului dacă vor ajunge în Venezuela;Belarusul dă undă verde militarilor să deschidă focul

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 28 octombrie.

1. Complexele antiaeriene Gepard ale Armatei României, lăudate de polonezi

România a decis să desfăşoare mai multe sisteme antiaeriene Gepard în Polonia. Acest lucru înseamnă că, pentru prima dată în Polonia, vor funcționa sisteme autopropulsate de apărare antiaeriană cu calibru NATO de 35 mm ale Armatei României.

 

2. SUA amenință că vor distruge rachetele Iranului dacă acestea vor ajunge în Venezuela

Statele Unite ale Americii nu vor sta impasibile în cazul în care regimul teocrat iranian va decide să înarmeze Venezuela. Înarmarea Venezuelei cu rachete cu rază lungă de acțiune reprezintă o reală amenințare și o problemă de securitate pentru Washington.

 

3. Belarusul dă undă verde militarilor să deschidă focul. Psihoza lui Ceaușescu cu 'agenturile străine', prezentă și la Minsk

Oficialii din Belarus au vorbit despre folosirea armelor de foc de către forțele de ordine în timpul protestelor care au loc împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko.

 

4. Frontul din Karabah. Soţia premierului armean va merge să lupte de partea etnicilor armeni

Anna Hakobyan, soţia premierului armean Nikol Pashinyan, de meserie jurnalistă, la fel ca soţul ei, a început marţi să facă instrucţie militară în cadrul unei unităţi de femei, în timp ce în Nagorno-Karabah, enclava azeră locuită de o majoritate de etnici armeni, continuă luptele înverşunate.

 

5. Brigada de aviație Urali a armatei ruse a primit cel mai mare elicopter de transport Mi-26

Cel mai mare elicopter de transport produs în serie Mi-26 din lume a sosit pentru escadrila brigăzii de aviație a armatei din Districtul Militar Central aflat în regiunea Chelyabinsk, a informat miercuri biroul de presă al districtului.

 

6.Grecia cumpără elicoptere MH-60R Lockheed Martin

Potrivit unui anunț publicat de Departamentul Apărării al SUA, Lockheed Martin a primit o suplimentare de 193.980.348 dolari pentru contractul privind producția și livrarea către Grecia a patru elicoptere navale MH-60R. Acestea vor fi echipate cu sonare de frecvență joasă.

 

7.Pentagonul amână producția de serie a avionului F-35, din cauza simulatorului de luptă

Pentagonul a decis amânarea intrării în producția de serie a avionului de luptă F-35, produs de Lockheed Martin, deoarece încă nu au fost efectuate testele de simulare a luptei, iar desfășurarea acestora nu poate fi încheiată până la sfârșitul anului 2020.

 

8. Pentru ca EAU să primească avioane F-35, Israelul vrea F-22?

Săptămâna acesta, atât publicaţia Forbes, cât şi cotidianul israelian Haaretz au relatat că chiar dacă anterior Israelul a avut foarte multe obiecţii privind vânzarea de avioane F-35 Lightning II către Emiratele Arabe Unite, ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, ar fi renunţat la acestea. Acceptarea vânzării aeronavelor de generaţia a V-a către statul arab ar fi avut loc în urma întâlniri de săptămâna trecută cu secretarul american al Apărării, Mark Esper. Potrivit surselor citate, Benny Gantz ar fi cerut la schimb posibilitatea ca Israelul să poată cumpăra avioane F-22.

 

9.Navele Marinei franceze vor fi dotate cu sistemul RAPIDFire

Sistemul RAPIDFire, dezvoltat de consorțiul format de Thales și Nexter, a fost ales de Direcția Generală de Armament din Franța (DGA) pentru a echipa viitoarele nave ale Marinei franceze cu un nou sistem artileristic. Acest nou sistem de apărare apropiată, inovator și versatil, va oferi navelor din dotarea Marinei o capacitate de apărare împotriva amenințărilor aeriene și de suprafață moderne.

 

10. Numele României, din nou în 'afacerea Biden'. Un fost militar și partener al familiei Biden acuză afaceri cu China comunistă

Tony Bobulinski, fost partener de afaceri al familiei Biden, îl acuză pe fiul candidatului democrat că s-a folosit de numele de familie pentru a câştiga "milioane" în străinătate, cu asentimentul tatălui său, Joe Biden. Într-un interviu acordat presei din SUA, România a revenit din nou în centrul acestui scandal imens din America.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel