Navele Marinei franceze vor fi dotate cu sistemul RAPIDFire

Sistemul RAPIDFire, dezvoltat de consorțiul format de Thales și Nexter, a fost ales de Direcția Generală de Armament din Franța (DGA) pentru a echipa viitoarele nave ale Marinei franceze cu un nou sistem artileristic. Acest nou sistem de apărare apropiată, inovator și versatil, va oferi navelor din dotarea Marinei o capacitate de apărare împotriva amenințărilor aeriene și de suprafață moderne.

Forțele Navale sunt expuse unor amenințări complexe, cum ar fi vehiculele aeriene și de suprafață fără pilot, aparatele de zbor de mici dimensiuni sau rachetele. RAPIDFire combină expertiza Thales și Nexter pentru a răspunde nevoilor forțelor armate pentru un sistem de apărare apropiată. Soluția oferă cel mai nou sistem artileristic pentru amenințări multiple (aeriene și de suprafață) și pentru medii diverse (terestru și marin), având un angajament proporțional cu dimensiunea amenințărilor.

RAPIDFire este un sistem artileristic de mare precizie grație unui sistem optronic de conducere a focului integrat pe turelă, algoritmilor avansați, tunului puternic și a sistemului automat de încărcare a muniției, care oferă eficiență sporită pentru operator. RAPIDFire include noul tun de 40mm dezvoltat de CTAI, subsidiara internațională a Nexter Systems și BAE Systems. Sistemul este compatibil cu întreaga gamă de muniție dezvoltată pentru programele forțelor terestre și este optimizat pentru utilizarea noilor tipuri de muniție, precum proiectilul Anti Aerial Airburst (A3B).

2. -imagine fara descriere- (rapidfire_thales_89914400.jpg)

 

RAPIDFire. Prima livrare, în 2022

 

Nexter și Thales au format un consorțiu temporar pentru RAPIDFire ca parte a unui program de lucru demarat acum 10 ani. În prezent, programul este în faza de dezvoltare. Când va fi finalizată, sistemul va intra în faza de producție, iar prima livrare este programată pentru anul 2022.

Dezvoltat cu o abordare sol-aer, permițând astfel utilizarea pe mare, dar și pe uscat, proiectul este o opțiune și pentru o posibilă folosire pe vehicule terestre. RAPIDFire, o soluție dezvoltată în parteneriat, va fi un sistem artileristic capabil să echipeze forțetele navale, terestre și aeriene. 

“Suntem încântați să susținem Marina franceză în demersul său de a îmbunătăți capacitatea de apărare a navelor de război. Cu timp rapid de reacție și precizie de tragere, RAPIDFire, dezvoltat împreună cu Nexter, oferă cea mai bună soluție pentru apărarea navelor împotriva amenințărilor moderne. Acest sistem are potențialul de a deveni o componentă cheie a ofertei noastre de soluții de apărare avansată“, a declarat Thomas Got, Vicepreședinte Integrated Airspace-protection Systems, Thales, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania.

"Puterea de neegalat și design-ul compact al CTA40 fac ca sistemul să fie potrivit în mod special pentru protejarea navelor de suprafață. Prin RAPIDFire, Nexter este încântat să extindă utilizarea CTA40 prin cooperarea cu Thales și cu Forțele Navale Franceze", a declarat Michel Vatrey, Director Systems and Programmes, Nexter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel