SUA amenință că vor distruge rachetele Iranului dacă acestea vor ajunge în Venezuela

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Statele Unite ale Americii nu vor sta impasibile în cazul în care regimul teocrat iranian va decide să înarmeze Venezuela. Înarmarea Venezuelei cu rachete cu rază lungă de acțiune reprezintă o reală amenințare și o problemă de securitate pentru Washington.

Pe măsură ce izolarea internaţională a Venezuelei a crescut, regimul lui Maduro şi-a intensificat relaţiile cu Iranul, care a contribuit la acoperirea deficitului de combustibil şi a deschis un supermarket la Caracas.

Și, în tot acest context, în presă au apărut informații cu privire la interesul regimului din Venezuela de a achiziționa din Iran rachete cu rază medie și lungă de acțiune. 

Despre negocierile dintre Iran și Venezuela a vorbit și președintele Columbiei care a precizat că informațiile au fost confirmate de "servicii de informaţii cu caracter internaţional care colaborează cu noi". Caracasul neagă că ar negocia achiziționarea unor astfel de rachete.

Amintim că embargoul ONU asupra vânzării și achiziționării de echipament militar greu de către Iran a expirat în cursul acestei luni, în ciuda eforturilor SUA de a prelungi embargoul.

 

SUA amenință că vor distruge rachetele Iranului dacă acestea ajung în Venezuela

 

Elliott Abrams, emisar SUA și reprezentant al Departamentului de Stat în criza din Venezuela, în cadrul unui interviu acordat Fox News, precizează că Washingtonul se va opune ferm înarmării Venezuelei cu rachete cu rază lungă de acțiune din Iran. Iar dacă acest lucru se va întâmpla și ele vor ajunge în Venezuela, SUA își rezervă dreptul să le distrugă.

„SUA nu vor accepta, nu vor tolera și nu vor permite transferul rachetelor cu rază lungă de acțiune, din Iran în Venezuela”, a precizat reprezentantul Departamentului de Stat. „Vom depune toate eforturile necesare pentru a opri aceste transporturi de rachete cu rază lungă de acțiune. Iar dacă ele vor ajunge în Venezuela, vor fi eliminate acolo”, a conchis Elliott.

Oficialul american a mai subliniat că astfel de livrări de armament din partea Iranului sunt deosebit de periculoase și destabilizează America de Sud, reprezentând o reală amenințare pentru vecinii Venezuelei.

Pe de altă parte Venezuela neagă aceste negocieri și susține că relaţia strânsă pe care o are cu Iranul este doar de natură politică şi comercială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel