Grecia cumpără elicoptere MH-60R Lockheed Martin

Eduard Pascu |
Data publicării:

Potrivit unui anunț publicat de Departamentul Apărării al SUA, Lockheed Martin a primit o suplimentare de 193.980.348 dolari pentru contractul privind producția și livrarea către Grecia a patru elicoptere navale MH-60R. Acestea vor fi echipate cu sonare de frecvență joasă.

MH-60R, numit și Sea Hawk, este un elicopter multirol fabricat de compania americană Sikorsky, acum o subdiviziune a Lockheed Martin. MH-60R Sea Hawk este folosit în lupta antisubmarin sau de suprafață, în războiul electronic, dar poate îndeplini și misiuni de supraveghere, releu de comunicații, căutare și salvare sau de sprijin naval și suport logistic, transmite navyrecognition.

Pentru misiunile de război de suprafață, MH-60R poate fi echipat pe cele patru stații de arme cu diferite tipuri de rachete inclusiv AGM-114 Hellfire. Pentru războiul anti-submarin, poate transporta până la trei torpile ușoare active/pasive ATK Mk50 sau Mk46. Poate fi echipat cu o mitralieră de calibru 7,62 mm pentru autoapărare.

MH-60R este echipat cu două motoare turbocompresoare General Electric T700-GE-401C cu o putere de 1.425kW. Elicopterul poate atinge o viteză maximă de 267 km/h cu o autonomie maximă de 834 km. Cântărește în jur de 6.895 kg și are o greutate maximă la decolare de 10.659 kg.

Citește și: Navele de luptă ale Greciei au format un 'zid' în Mediterană pentru a împiedica o navă turcă să pătrundă (Foto)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel