Brigada de aviație Urali a armatei ruse a primit cel mai mare elicopter de transport Mi-26

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel mai mare elicopter de transport produs în serie Mi-26 din lume a sosit pentru escadrila brigăzii de aviație a armatei din Districtul Militar Central aflat în regiunea Chelyabinsk, a informat miercuri biroul de presă al districtului.

"Echipajul Mi-26 a preluat elicopterul de la fabrica din regiunea Rostov, unde acesta a suferit o întreținere profundă, iar ansamblurile, sistemele și echipamentul de navigație au fost modernizate", se mai arată în informarea pentru presă. După aceasta, piloții au efectuat un zbor pe o distanță de peste 2.000 km cu două operațiuni de realimentare și au ajuns la Baza Chelyabinsk. 

Mi-26 este cel mai mare elicopter de transport produs în serie, cu o greutate maximă la decolare de 56 de tone și o capacitate de ridicare de 20 de tone. Elicopterul poate transporta până la 70 de parașutiști sau 85 de pasageri, precizează TASS.

Brigada de aviație Urali a fost înființată la 1 decembrie 2018. Brigada operează elicoptere Mi-24P, Mi-8MTV5-1 și Mi-26.

Citește și: Rusia testează elicopterele Mi-8AMTSh-VN pentru Forțele Speciale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel