Știrile zilei: Armata română, exerciții în Polonia; Avioane F-16 și mii de soldați americani ar putea ajunge în Polonia; Grecia, program militar major cu Israel și SUA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de miercuri, 24 iunie.

1. Militarii Armatei române, la exercițiul Bull Run din Polonia

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaștri" au participat în perioada 19 – 23 iunie, la Bull Run 12, exercițiul de alertare al Grupului de Luptă din Polonia.

 

2. Polonia ar putea găzdui 30 de avioane F-16 şi 2000 de militari americani

În presa de la Varșovia şi nu numai au apărut informaţii potrivit cărora o parte din soldaţii pe care Statele Unite ale Americii îi vor retrage din Germania, ar urma să fie dislocaţi în Polonia.

 

3. Succes la nivel european al cercetării ştiinţifice militare româneşti

Comisia Europeană a anunţat rezultatele competiţiei de proiecte deschisă în anul 2019 în cadrul Programului european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP).

 

4. Ambasadorul Armeniei, interviu în exclusivitate pentru DefenseRomania

În exclusivitate pentru cititorii DefenseRomania, Ambasadorul Armeniei în România a discutat despre cooperarea Armeniei cu statele UE și cele ale Parteneriatului Estic, a abordat subiectul conflictului înghețat din Nagorno-Karabakh, dar și dinamica relațiilor bilaterale dintre Armenia și țara noastră.

 

5. În competiție cu Turcia, Grecia intră într-un program militar major cu Israelul și SUA

Conform infomațiilor din spațiul militar și diplomatic, Grecia dorește să semneze un acord militar major cu Israelul pentru a construi șapte corvete din clasa Themistocles, bazate pe modelul de vaselor militare israeliene Saar S-72 Corvette.

 

6. Rusia oferă Turciei un nou contract pentru S-400

Rusia este gata să semneze un nou contract pentru livrarea sistemelor de rachete anti-aeriene S-400 către Turcia.

 

7. Israel și noi bombardamente în Siria

Bombardamentele ar fi vizat mai multe baze din apropiere de Hama, inclusiv depozite folosite de milițiile iraniene pentru depozitarea armelor și muniției.

 

8. Serbia a efectuat un nou test cu sistemul modular de rachete Oganj (Foto/Video)

Versiunea modernizată a lansatorului multiplu de rachete Oganj al Forțelor Armate Sârbe a încheiat, săptămâna trecută, ultima etapă de testare planificată. 

 

9. Undă verde pentru livrarea noului elicopter H145

Elicopterul H145 cu rotor în 5 pale produs de Airbus Helicopters a fost certificat de Agenția pentru Siguranță în Aviație a UE (EASA), etapă care permite livrarea aparatului către clienți spre finalul verii 2020. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel