Militarii români au participat la exerciţiul militar Bull-Run 12 din Polonia

Cristian Soare |
Data publicării:

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaștri" au participat în perioada 19 – 23 iunie, la Bull Run 12, exercițiul de alertare al Grupului de Luptă din Polonia.

Misiunea ,,Scorpionilor Albaștri" a fost să asigure apărarea antiaeriană a punctului de comandă al Grupului de Luptă pe întreaga durată a exercițiului, precizează Forţele Terestre Române, pe pagina oficială de Facebook.

Obiectivul principal al Bull Run 12 a fost acela de a antrena capacitatea de reacție a Grupului de Luptă în vederea alertării, executării marșului și dislocării în zona de operații din regiunea Suwalki. Totodată, exercițiul a avut scopul de a testa interoperabilitatea dintre SUA, Marea Britanie, România, Croația și Polonia și de a consolida faptul că,Grupul de Luptă este pe deplin pregătit și capabil să răspundă oricăror potențiale amenințări.

Din ordinul comandantului Grupului de Luptă, au fost adoptate măsuri de protecție pentru limitarea răspândirii COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor de protecție pe timpul desfășurării exercițiului. Privind reducerea riscului de apariție a COVID-19 în baza militară din Bemowo Piskie, militarii din Grupul de Luptă sunt verificați săptămânal prin executarea unui screening de către personalul medical.

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană ,,Scorpionii Albaştri", generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană, participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici şi croaţi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia, din 2016.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel