Israelul ar fi bombardat ținte din Siria

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Apărarea antiaeriană siriană a răspuns unui atac cu rachete care au vizat ținte din vestul și centrului Siriei.

Bombardamentele au vizat mai multe baze din apropiere de Hama, inclusiv depozite folosite de milițiile iraniene pentru depozitarea armelor și muniției, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR). 

O sursă militară a declarat pentru SANA că atacurile aeriene israeliene au vizat mai multe locații din Saburah și Salamiyah în apropiere de Hama, adăugând că apărarea antiaeriană siriană a reușit să distrugă cea mai mare parte a rachetelor și că s-au înregistrat doar daune materiale. Imaginile surprinse de martori arată că în urma bombardamentelor s-au declanșat incendii de amploare și explozii în Salamiyah, transmite Jerusalim Post.

Șapte soldați sirieni și militanți iranieni au fost uciși, iar alții au fost răniți, în presupusele atacuri aeriene israeliene care au vizat sudul și Siriei, marți seară. În timp ce mass-media siriană nu a acuzat direct Israelul pentru atacurile aeriene, opoziția și rapoartele străine au susținut că Israel a efectuat aceste bombardamente.

Cinci militanți iranieni au fost uciși, iar alții au fost răniți într-un atac aerian asupra unei baze militare care adăpostește miliții iraniene în regiunea Deir Ezzor, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

 

O sursă militară a declarat agenției de știri siriene SANA că aeronave neidentificate au venit din estul și nord-estul orașului Palmyra și au lansat mai multe rachete către poziții militare siriene în Kobajjep în regiunea Deir Ezzor din estul Siriei și în apropiere de As-Suwayda, în sudul Siriei. În bombardamentele asupra bazei din As-Suwayda, doi soldați au fost uciși și alți patru au fost răniți, potrivit sursei militare.

Potrivit  Al-Arabiya un transport de arme din Iran a ajuns marți dimineață în zona As-Suwayda.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel