Rusia este gata să semneze un nou acord cu Turcia pentru sistemele de apărare aeriană S-400

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia este gata să semneze un nou contract pentru livrarea sistemelor de rachete aeriene S-400 către Ankara, în cazul în care partenerii turci exprimă o astfel de dorință, a declarat miercuri vicepremierul rus Yuri Borisov.

"Au o astfel de opțiune și vom semna acordul, dacă își exprimă dorința", a spus vicepremierul. Rusia a anunțat în septembrie 2017 că a semnat un acord de 2,5 miliarde de dolari cu Turcia privind livrarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 către Ankara. În cadrul contractului, Ankara a primit două batalioane de sisteme de rachete S-400, conform TASS. Acordul prevede, de asemenea, transferul parțial al tehnologiei de producție către partea turcă.

Turcia este primul stat membru NATO care a achiziționat astfel de sisteme de rachete din Rusia. Livrările lansatoarelor S-400 în Turcia au început pe 12 iulie 2019. Decizia Turciei de a achiziționa sisteme anti-rachetă S-400 fabricate din Rusia, a provocat rumoare din partea Statelor Unite și a NATO. Statele Unite nu abandonează încercările de a face Turcia să renunțe la sistemele de apărare aeriană rusești, mai precizează sursa citată.

Întrucât Turcia nu a renunțat la sistemele S-400, Washingtonul a exclus Ankara din programul american de dezvoltare a avioanelor de generația a cincea, F-35.

S-400 „Triumf” este cel mai avansat sistem de rachete de apărare aeriană cu rază lungă, care a intrat în funcțiune în Rusia în 2007. Este conceput pentru a distruge aeronave, rachete și rachete balistice, inclusiv arme cu rază medie de acțiune și poate fi folosit și împotriva instalațiilor de la sol. S-400 poate lovi ținte aflate la o distanță de 400 km și la o altitudine de până la 30 km.

CItește și: De ce Turcia are nevoie și de Patriot și de S-400. Erdogan, în fața unei decizii dificile

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel