Știrile zilei: Un F-18 s-a prăbușit; Nou comandament NATO în România; ministrul Ciucă, reacție la pensiile speciale în zona militară

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante subiecte de joi, 18 iunie.

1. Un nou comandament NATO în România

 

Parlamentul României a adoptate Hotărârea pentru înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (Headquarters Multinational Corps South-East - HQ MNC-SE) în garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în garnizoana Bucureşti.

 

2. Un F/A-18F s-a prăbușit

 

Astfel, în cursul zilei de ieri, un avion american F/A-18F Super Hornet al US Navy s-a prăbușit în timpul unui misiuni de antrenament în Marea Filipinelor. Este al doilea astfel de incident în care e implicată o aeronavă americană, în mai puţin de câteva zile.

 

3. SUA oferă noi dovezi despre desfășurarea de către Rusia a avioanelor de luptă în Libia

 

Washingtonul a dat publicității noi dovezi despre desfăşurarea de către Rusia a unor avioane de luptă de tip MIG şi Sukhoi, într-o bază militară aeriană din Libia a forţelor LNA loiale mareșalului Haftar în războiul civil din Libia.

 

4. S-a încheiat „Shield Protector 20”, cel mai amplu exercițiu al Forțelor Navale Române

 

S-a încheiat „Shield Protector 20” este cel mai amplu exercițiu național organizat de către Forțele Navale Române în acest an de instrucție în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre, cu un înalt grad de dificultate.

 

5. Type-X – o mașină de luptă fără pilot

 

Compania estoniană Milrem Robotics și producătorul belgian de sisteme şi soluții de armament John Cockerill Defense au prezentat, miercuri, Type-X – o mașină de luptă fără pilot, echipată cu un sistem de arme CPWS Gen 2.

 

6. Nicolae Ciucă: Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale!

 

În contextul în care Parlamentul a votat legea impozitării pensiilor speciale, inclusiv în domeniul militar, Ministrul Ciucă subliniază că „pensiile militarilor nu sunt pensii speciale” iar „înadoririle legale ale militarilor față de țară continuă și după ce trec în rezervă, spre deosebire de orice alte categorii de salariați”.

 

7. NATO și o nouă cursă a înarmării împotriva Rusiei

 

NATO nu va fi prinsă într-o nouă cursă a înarmării, dar trebuie să răspundă investițiilor Rusiei în noi capacități militare, a declarat șeful NATO după videoconferința cu miniștrii Apărării din țările aliate. Soltenberg a anunțat intenția Alianței de a desfășura mai multe aeronave de generația a V-a.

 

8. Incident militar între Franța și Turcia

 

Franța a acuzat Forţele Navale Turce de hărţuirea unei nave de război franceze ce efectua o misiune NATO. Turcia a reacționat negând vehement. Ankara și-a prezentat propria versiune asupra incidentului.

 

9. SUA vor o nouă strategie de apărare în spațiu

 

SUA vor o nouă strategie de 'apărare în spațiu' împotriva eventualelor atacuri rusești și chineze.

 

10. John Bolton face dezvăluiri despre Donald Trump în noua sa carte

 

John Bolton, fost consilier de securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, precizează în noua sa carte că actualul lider la Casa Albă nu ar fi știut că Marea Britanie e putere nucleară, a întrebat dacă Finlanda a făcut parte din Rusia și ar fi considerat că e cool sa invadezi Venezuela. Mai mult, vorbește de un bilețel pe care l-a primit de la Mike Pompeo prin care îl ironiza pe Trump.

 

11. Turcia continuă operațiunea Claw Tiger

 

Turcia continuă operațiunea Claw Tiger, în cadrul căreia forțele armate turce au distrus peste 500 de ținte PKK în regiunea Haftanin din nordul Irakului. Imagini video.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel