Dezvăluirile lui John Bolton în cartea sa: Trump nu știa că Marea Britanie e putere nucleară și i se părea 'cool' să invadeze Venezuela

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook
Președintele american Donald Trump, sursă foto: The White House Facebook

John Bolton, consilier de securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, urmează să își publice pe 23 iunie cartea sa intitulată "The Room Where It Happened, A White House Memoir".

În presa din Statele Unite ale Americii au apărut însă fragmente din cartea lui Bolton, publicația The Times obținând chiar o copie a cărții. Fostul consilier al președintelui povestește episoade picante de la Casa Albă și aduce critici vehemente actualului președinte american.

 

Bolton spune că Trump nu știa că Marea Britanie e putere nucleară, a întrebat dacă Finlanda a făcut parte din Rusia și ar fi considerat că e cool sa invadezi Venezuela

 

Spre exemplu, scrie Business Insider, citând NYT, Bolton spune că Trump nu ar fi știu că Marea Britanie este o putere nucleară și ar fi întrebat dacă Finlanda a făcut parte din Federația Rusă.

Donald Trump nu știa că Marea Britanie este o energie nucleară și a întrebat dacă Finlanda a făcut parte din Rusia. Într-un alt material al celor de la Business Insider, Bolton afirmă că Trump ar fi susținut că ar fi ”cool” să invadeze Venezuela întrucât statul sud american „a fost parte a Statelor Unite”.

 

Bilețelul lui Pompeo

 

Totodată, scrie și Agerpres, secretarul de stat american Mike Pompeo, care afişează o loialitate mai presus de orice îndoială faţă de preşedintele Donald Trump, s-a exprimat nu doar o dată critic pe la spate, mergând până acolo încât l-a acuzat pe acesta că nu spune "decât tâmpenii", scrie fostul consilier prezidenţial John Bolton.

În cadrul primului summit al liderului american cu cel nord-coreean Kim Jong Un, care a avut loc la Singapore, în 2018, Mike Pompeo i-ar fi dat un bileţel lui John Bolton, pe atunci consilier de securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, în care îl ironiza pe miliardarul republican: "Nu spune decât tâmpenii", conform unui fragment din carte.

Şi chiar înaintea summit-ului din Singapore, după ce a ascultat o conversaţie telefonică între preşedintele Donald Trump şi omologul său sud-coreean, Mike Pompeo i-ar fi spus autorului cărţii că "aproape a avut un atac de cord" din cauza afirmaţiilor preşedintelui american. Bolton afirmă că Pompeo a luat în calcul chiar și varianta demisiei.

Totodată, în timp ce senatori republicani influenţi, aliaţi ai lui Donald Trump, acuză China fără încetare, în special pe subiecte precum gestionarea relaţiei cu Hong Kong şi modul în care îi tratează pe uiguri, John Bolton scrie: "la cina din deschiderea summit-ului G20 de la Osaka, în iunie 2019, doar în prezenţa interpreţilor, Xi i-a explicat în linii mari lui Trump de ce a construit lagăre de concentrare în Xinjiang". "Potrivit interpretului nostru, Trump a spus că Xi ar trebui să continue să construiască aceste lagăre, despre care Trump credea că este exact lucrul potrivit de făcut".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel