Faceţi cunoştinţă cu Type-X, vehiculul terestru fără pilot care va spori capacitatea de luptă a unităților mecanizate

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania estoniană Milrem Robotics și producătorul belgian de sisteme şi soluții de armament John Cockerill Defense au prezentat, miercuri, Type-X – o mașină de luptă fără pilot, echipată cu un sistem de arme CPWS Gen 2, au precizat reprezentanţii celor două companii.

Vehiculul terestru fără pilot (UGV) Type-X – mașina de luptă – este proiectat pentru a spori și a susține capacitatea de luptă a unităților mecanizate. Type-X este un vehicul blindat pe șenile care poate fi operat de la distanță și a fost realizat în conformitate cu dorința dezvoltatorilor de a înlocui personalul militar de pe câmpul de luptă cu diferite tipuri de roboți, iar în anumite situaţii este capabil să opereze autonom, precizează compania Milrem.

Principalele funcții ale lui Type-X vor fi asigurarea protecţiei convoaielor și perimetrelor militare, dar şi a bazelor. Typ-X dispune de o turelă CPWS (Cockerill Protected Weapon Station) ceea ce îi permite să fie poziţionat, atât în faţă cât şi în spatele unui convoi militar, pentru a oferi un grad de protecţie ridicat, a explicat Simon Haye, directorul de marketing al John Cockerill Defense.

CPWS este un sistem de arme operat de la distanță, proiectat inițial pentru a fi instalat pe transportoare blindate și pe vehicule de luptă pentru infanterie. Sistemul de arme dispune de mai multe camere care asigură o vedere panoramică la 360 de grade, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, dar și diverși senzori, ceea ce face ca sistemul să fie un plus pentru un vehicul terestru fără pilot.

 

Compania intenționează să aibă un prototip complet operațional ale lui Type-X până în toamna anului 2020

 

În plus față de tunul de 25 mm, la sistemul de arme CPWS pot fi adăugate și diferite sisteme anti-tanc, cum ar fi lansatoare de rachete Javelin.

Type-X este o mașină de luptă foarte complexă care, potrivit companiei estoniene Milrem, va înlocui, în viitorul apropiat, o bună parte din vehiculele militare folosite de forţele terestre,

De asemenea, Type-X va avea un motor diesel-electric; este de aproape trei ori mai ușor decât vehiculele existente și va fi de două până la trei ori mai ieftin. Viteza maximă a vehiculului este de 80 km / h pe șosea și 50 km / h pe teren accidentat.

Vehiculul este dezvoltat ținând cont de cerințele diferitelor forțe armate, inclusiv ale armatei americane care încearcă deja să procure acest tip de vehicule.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel