NATO nu va răspunde cu aceeași măsură la amenințările Rusiei, dar va desfășura avioane de generația a cincea

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

NATO nu va fi prinsă într-o nouă cursă a înarmării, dar trebuie să răspundă investițiilor Rusiei în noi capacități militare, a declarat șeful NATO după videoconferința cu miniștrii Apărării din țările aliate.

„Criza COVID-19 nu înseamnă că alte provocări au dispărut. Actorii statali și non-statali își continuă încercările de destabilizare, perturbare și divizare a aliaților", a declarat secretarul general Jens Stoltenberg. El a spus că retorica nucleară a Rusiei este periculoasă. În același timp, el a insistat că alianța militară nu are intenția de a răspunde la măsurile rusești sau de a desfășura noi rachete în Europa, transmite agenția Anadolu.

În ședința de miercuri, miniștrii apărării din NATO au decis să își dezvolte sistemul aerian integrat, inclusiv desfășurarea de aeronave de vânătoare de generația a cincea, a spus el.

Alianța transatlantică intenționează, de asemenea, să-și dezvolte serviciile de informații și capacitățile cibernetice. Miniștrii Apărării au recunoscut, de asemenea, influența globală a Chinei, afirmând că trebuie o participare mai activă la controlul armelor internaționale.

Miniștrii NATO au confirmat angajamentul de a menține securitatea pe termen lung în Afganistan și Irak. De asemenea, au fost de acord să crească activitățile NATO în Irak, cu acordul guvernului și al comunității internaționale.

Citește și: Heiko Mass: Berlinul consideră prezenţa trupelor americane în Germania importantă pentru securitatea SUA şi a Europei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel