Știrile zilei: Explozie puternică în Portul Beirut; Belarus mobilizează rezerviștii de teama Rusiei; Scutul Iron Dome va fi construit și instalat și în SUA; Ocuparea Budapestei de către Armata Română

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 4 august.

1. Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video

Zeci de oameni au fost răniţi în urma unei explozii de origine necunoscută în portul Beirut, o parte dintre ei fiind îngropaţi sub moloz. Consiliul Suprem de Apărare a țării din Liban s-a întrunit de urgență.

 

2. Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei

Belarus și Federația Rusă, state aliate și prietene, nu trec prin cele mai bune relații. Președintele statului. Aleksandr Lukașenko, aflat la putere de peste un sfert de veac, se pregătește de un scrutin electoral ce va avea loc pe 9 august.

 

3. Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite

Compania Raytheon Technologies și Rafael Advanced Defense Systems din Israel s-au asociat pentru construirea sistemului de apărare împotriva rachetelor Iron Dome în Statele Unite. Aliații pot cumpăra acest sistem din SUA.

 

4. Ocuparea Budapestei de către Armata Română. Campania militară și opinca de pe Parlament

Pe 4 august 1919, acum 101 de ani, Armata Română desăvârșea una din cele mai importante acțiuni din istoria sa - intrarea în Ungaria, cucerirea Budapestei și distrugerea Republicii Sovietice Ungare. 

 

5. Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală

SUA au anunţat că au testat marţi, cu succes, o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III, echipată cu trei focoase, a cărei lansare a fost operată de militari de la bordul unui post de comandă aerian.

 

6. Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA

Pentagonul a anunțat retragerea a 12.000 de soldați cantonați în Germania. Conform surselor DefenseRomania de la Washington cel mai mare beneficiar al redesenării hărții militare americane în Europa este Polonia. 

 

7. China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok

China a calificat marţi drept ''pură manipulare'' campania Statelor Unite împotriva aplicaţiei video TikTok a companiei chineze ByteDance şi a avertizat Washingtonul să nu deschidă ''cutia Pandorei'', în caz contrar ''va suporta consecinţe''.

 

8. O nouă navă de transport rapid de trupe, USNS Newport va intra în dotarea US Navy

Nava de transport rapid USNS Newport (EPF 12) a finalizat testele de acceptare pe mare, în Golful Mexic, anunță Austal Limited. 

 

9. Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a denunţat marţi o tentativă de a organiza 'un masacru' la Minsk înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică, după arestarea pe teritoriul belarus a unor 'combatanţi' ruşi dintr-un grup paramilitar considerat ca fiind apropiat Kremlinului.

 

10. Putin nu mai are răbdare și cere ca livrarea dronelor stealth S-70 Ohotnik, considerate o copie a dronelor americane RQ-170, să fie accelerată

Federația Rusă intenționează să accelereze livrările dronelor de ultimă generație S-70 Ohotnik. Drona Ohotnik (Vânătorul) -  este un proiect de drona grea de ultimă generație, stealth, dezvoltat de Sukhoi din anul 2012, la comanda Ministerului rus al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel